BIST 9.979
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.435,40
HABER /  GÜNCEL

Aleviler yeni sol partide yok

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, yeni sol partiyi desteklemediğini açıkladı.

Abone ol

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Bektaşi Federasyonu’nun “yeni bir sol parti” girişimi ile bir Alevi örgütü olarak amaç ve hedeflerinden uzaklaştığını ifade ederek, kendilerinin hiçbir siyasal “oluşum” veya “hareket”i desteklemediklerini belirtti.

HBVAKV Genel Başkanı Geçmez yaptığı açıklamada, Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından oluşturulan “yeni bir sol parti” girişiminin sanki bütün Aleviler tarafından desteklendiği izlenimi yaratıldığını belirterek, bunun doğru olmadığını savundu.

AMAÇLARINDAN UZAKLAŞTILAR

HBVAKV’nin Alevi Bektaşi Federasyonu ile tüzel, yasal veya organik bir bağı olmadığını kaydeden Geçmez şöyle devam etti: “ABF yönetimi, yeni bir sol parti veya Alevi Partisi girişimi ile bir Alevi örgütü olarak amaç ve hedeflerinden uzaklaşmıştır. Vakıf olarak öncelikli hedeflerimizden birisi, Türkiye’de Alevi Toplumunun temel sorunları ve talepleri; Alevilerin hak ve özgürlükleri için, ulusal ve uluslararası düzeyde ve eşit yurttaşlık anlayışıyla mücadele etmektir.

Bu bağlamda Vakfımız, vesayet altında olmaya ve icazet almaya karşı olduğu gibi mevcut ya da yeni oluşacak olan siyasi partilerin veya oluşumların arka bahçesi olmayı da kesinlikle reddeder. Alevi yurttaşlar, kendi politik tercihlerini, yine kendi özgür ve bağımsız iradeleri ile yapma sorumluluğunda ve bilincindedirler. Yapılması gereken bu iradenin hak ettiği saygının geliştirilmesi ve kullanılması önündeki engellerin kaldırılmasıdır.

Sonuç olarak, HBVAKV hiçbir siyasal oluşum veya hareket içerisinde değildir ve desteklememektedir. Vakfımız, Alevi yurttaşların politik tercihlerine, kendi özgür iradesine ve bağımsız kararlarına saygılı olduğu gibi Alevilerin eşitlikçi, özgür, laik ve demokratik bir ülke için vermiş oldukları mücadelenin ve bu mücadele sonucunda ortaya çıkan enerjinin sorumsuzca kullanılmasına da karşıdır. Bu nedenle HBVAKV’nın, amaç ve hedeflerinden sapmış olan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ile mevcut işbirliği ve dayanışmasını gözden geçireceğini basının, kamuoyunun ve Alevi Toplumunun bilgisine sunarız.”