BIST 10.008
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.436,01
HABER /  DÜNYA

Türkiye özürü İsrailin gündeminde

Peres, yaşananlardan dolayı üzgün, Ayalon ise hala durduğu yerde. Özür, Ayalon'un dengesini de bozdu.

Abone ol

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yönelik tavrının İsrail'in değil, bakan yardımcısının kendi yanlışı olduğunu belirtti. Peres, "Hiç de diplomatik bir tavır değildi. Özür dilediği iyi oldu" dedi.

Ordu radyosunun verdiği habere göre Peres, Tel Aviv'de bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Ayalon'un hatasının tüm ülkeye ve diğer tüm diplomatlara mal edilmemesi gerektiğini vurguladı; buradan nelerin yapılmaması gerektiği konusunda dersler çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Peres, "Hiç de diplomatik bir tavır değildi. Özür dilediği iyi oldu" dedi.

Ayalon: Türkiye artık daha dikkatli olur

Gerilimin mimarı İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon ise, yöneltilen eleştirilere karşı kendini savundu ve Türkiye'nin bundan sonra İsrail'e karşı açıklamalarında "daha dikkatli olacağını" öne sürdü.

Ayalon'un bürosundan yapılan açıklamada, İsrail'in bu olaydan avantajlı çıkacağı ifade edilerek, "Bunun sonucu olarak Türkiye, açıklamalarında daha dikkatli olacaktır" görüşüne yer verildi.

Ayalon, İsrail parlamentosundan 17 milletvekilinin Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a, Ayalon'un tavrından duydukları üzüntüyü bildiren bir mektup göndermelerinden dolayı hayal kırıklığını da dile getirdi.

Ayalon, "Tek yaptığı, Gazze'deki terör roketlerinden vatandaşlarını korumak olan İsrail'e karşı Ankara'dan ağır eleştiriler gelirken ve son iki yıldır Türk medyasında İsrail karşıtı yayınlar yapılırken neredeydiler" diye konuştu.