BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.432,70
HABER /  GÜNCEL

Chuck Dink cinayetini görmüş

Dünyaca ünlü dizi Hrant Dink cinayetini ekrana taşıdı. Dink cinayetiyle ilgili bölüm 18 Ocak'ta yayınlanacak.

Abone ol

Dizinin kahramanı Chuck Bartowski bir bilgisayar tamircisiyken gelen bir e-maili açar. Mail'de gördüğü çok gizli devlet sırları zihnine girer ve nerede o bilgilerle alakalı birini ya da bir olayı görse o kişi ya da olayla ilgili "flashback"ler yaşar. CIA ve NSA da Chuck'ı kullanmaya başlar.

Bu haftaki bölümde bir suikastçiyi gören Chuck Bartowski içinde Hrant Dink cinayetine ait fotoların da olduğu bir "flashback" görmektedir. Gerek purosuyla ünlü olması, gerek liderinin Fidel Castro'yu andırması, gerekse ABD'yle geçmişe dayanan bir düşmanlığı olmasıyla Küba'yı akıllara getiren Costa Gravan ülkesi demokratik seçimlere gitmek istemektedir. Demokratik seçimlere karşı olan bir örgüt ise lideri öldürüp seçimleri engellemek için "Jack Artman" isimli bir suikastçiyi görevlendirir.

Costa Gravan lideri ABD'de düzenlenen bir kokteyle katıldığı sırada salonda bir cinayet yaşanmıştır. O sırada salondan çıkan Chuck, suikastçi Jack Artman ile göz göze gelir ve zihnindeki bilgiler ona bir "flashback" yaşatır. Bu sırada hızlıca geçen görüntüler arasında suikastçi Jack Artman'ın parmağı olan cinayetler arasında Hrant Dink cinayetinden karelerin de olması dikkat çekti.

Suikastçinin, 18 Ocak'ta yayınlanacak 4. bölümünde de rol alacağı dizinin sitesinden duyuruldu. Bu olayın bir ilginç yanıda görüntülerin denk geldiği tarih. Çünkü 4. bölümün yayınlanmasından bir gün sonra, yani 19 Ocak'ta Hrant Dink'i ölümünün 3. yıldönümünde anacağız.