BIST 9.541
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.486,81
HABER /  GÜNCEL

Alevi liderlere ağır suçlamalar!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKAD) eski Genel Müdürü Ali Balkız'dan Alevi liderlerine zehir-zemberek sözler: tembel, kurnaz, samimiyetsiz ve güvensiz...

Abone ol

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) eski Genel Başkanı Ali Balkız’dan Alevi liderlere ağır suçlamalar.

Alevi hareketinin bütünsellik arz etmediğini ifade eden Balkız, “Hareket büyük ölçüde; tembel, çağımızı okuyamayan, kurnaz, samimiyetsiz, birbirine güvenmeyen, eleştiri-özeleştiri nedir bilmeyen kişilerin eline geçti.” dedi.

Balkız, bunun yanı sıra Alevi örgütlerde “para yenildi, yeniliyor” iddialarının bir türlü bitmediğini ve göstermelik genel kurullarla idare edildiklerini savundu. Balkız, www.aleviyol.com adlı internet sitesinde kaleme aldığı “Göz bebeğimiz Pir Sultan örgütlülüğü” adlı makalesinde isim vermeden Alevi aydınlarını da hareketi sömürmek ve ün sahibi olmak için araç olarak kullanmakla suçladı.

“Anne-babadan olma, okumuş yazmış, diploma kariyer sahibi olmuş, dünya ve ülkemizin genel gidişatı üzerine dağarcığında söyleyecek sözü olan birçok aydınımız harekete ilgi duymadı.” diyen Balkız, şu iddiaları gündeme getirdi: “Aleviliğin ne olduğunu araştırmak, öğrenmek, anlamak zahmetine dahi katlanmadılar. Bu zahmeti göze alarak konuya ilişkin okuyup yazanların bilinir bir bölümü ise konuyu sömürdüler; ün sahibi olmanın aracı kıldılar.”

Haber: Ali İhsan,
Kaynak: