BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.240,74
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM'nin verdiği o tarih

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, akademik kariyer hedefi bulunan adaylar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Peki, on binlerce kişinin merakla araştırdığı ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Abone ol

ALES sonuçları için adayların beklentisi devam ediyor. Lisans öğrenimlerinin ardından Yüksek Lisans aşamasına geçmek isteyen öğrencilerin katılım sağladığı ALES, sonuçları ile sınavın tamamlanmasının ardından araştırılmaya başlandı.

Türkiye genelinde birçok lokasyonda gerçekleştirilen ve on binlerce kişinin katılım sağladığı sınav, 7 Mayıs Pazar günü tamamlandı. Peki, ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES soruları ve cevapları her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Yılda iki kez gerçekleştirilen ALES soru ve cevapları sınavın tamamlanmasının ardından 2 gün içerisinde adaylarla paylaşıldı. 7 Nisan Pazar günü saat 13.00’te biten sınavın sonuçları ÖSYM’nin takvimine göre 8 Haziran 2017’de açıklanacak.

ÖSYM, sınav sorularının yayımlandığına dair bilgiyi şu şekilde verdi;

2017-ALES İlkbahar Dönemi: Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının Yayımlanması

"7 Mayıs 2017 tarihinde uygulanan 2017-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı,  sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 9 Mayıs 2017 tarihinde saat 10:15’den itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2017-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Adaylara saygıyla duyurulur."

ALES PUAN HESAPLAMA

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın sınav kitapçığının cevap alanları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.