BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

Akyol'dan gençlere altın öğüt

Köşe yazarı olmak isteyen gençlere çok kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Taha Akyol, “Televizyon hiçbir zaman için kitabın yerini tutmaz" diye konuştu.

Abone ol

CNN Türk İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Milliyet Gazetesi köşe yazarı Taha Akyol, Milliyet’te yazmaya başladığı ilk zamanlar okuyuculardan büyük tepki aldığını söyledi.

Sosyal demokrat eğilimli bir gazetede sağ görüşlü köşe yazarının okuyucular tarafından o dönem hoş karşılanmadığını söyleyen Akyol, “Bu faşistin Abdi İpekçi’nin gazetesinde ne işi var?” şeklinde tepkiler aldığını ifade etti. Akyol ayrıca, kendisini Milliyet yönetimine Altan Öymen’in tavsiye ettiğini de açıkladı. Akyol, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Yazılı basında köşe yazarlığından görsel basında yöneticiliğe; gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerileri’ konulu söyleşiye katıldı.

Konuşmasında ‘köşe yazarlığı’nı değerlendiren Akyol, “En başarılı köşe yazarları, gazeteci kökenli olanlardır.” dedi. Köşe yazarı olmak isteyenlere çok kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Akyol, “Televizyon hiçbir zaman için kitabın yerini tutmaz. Kitap insanı düşünmeye, okuduklarını analiz etmeye yönlendirir.” diye konuştu. Akyol, bir köşe yazarının sabah kalkar kalkmaz yüzünü yıkamadan, televizyonu açarak o günkü gündemden haberdar olması gerektiğini vurguladı. Akyol, iyi köşe yazarının diğer bir şartının ise Türkçeyi çok iyi kullanması olduğunu belirtti.

Kaynak: