BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.465,89
HABER /  GÜNCEL

MİT'e Hanefi Avcı mı geliyor?

MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un sürpriz biçimde emeklilik dilekçesini vermesinin ardından Hanefi Avcı'nın ismi ön plana çıktı.

Abone ol

Emniyette Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nı yürüttüğü 2 yıllık süre içerisinde organize suç örgütleri liderleri Alaaddin Çakıcı, Sedat Peker ve Sedat Şahin'in yanı sıra Uzanlar'a yönelik operasyonlar gerçekleştiren Hanefi Avcı'nın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı'na getirileceği öne sürüldü.

MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un sürpriz biçimde emeklilik dilekçesini vermesinin ardından, Atasagun'un yerine en kıdemli Müsteşar Yardımcısı Emre Taner'in ismi geçiyordu. Ankara kulislerinde ise, MİT Müsteşarlığı için geçtiğimiz günlerde görevden alınan Hanefi Avcı'nın adı gündemde.

Geçtiğimiz günlerde, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Hanefi Avcı'nın yerine, Eski Başkan Coşkun Hayal göreve getirilmişti.

Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığı döneminde KOM Daire Başkanı olan Hayal, AK Parti iktidarı sonrasında Araştırma Planlama ve Kordinasyon Daire Başkanlığı kadrosuna atanmıştı. Bunun üzerine Hayal, işlemin iptali ve yürürlüğün durdurulması için Danıştay'a başvurmuş, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma ve iptal kararı alması üzerine Eski Başkan Coşkun Hayal, tekrar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na atanmıştı.

Eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanefi Avcı son olarak, MİT-Yargıtay-Alaattin Çakıcı ilişkisinin yanı sıra, Enerji Bakanlığı'ndaki yolsuzlukları ortaya çıkarmasıyla gündeme gelmişti.

Kaynak: www.tercumangazete.com