BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.404,44
HABER /  GÜNCEL

Aktütündeki o canlı yayın!

Aktütün saldırısından önce PKK'lıları saniye saniye izledik. Teröristler, siper kazmış burnumuza kadar girmiş! İşte o görüntü;

Abone ol

Dağlıca baskını ile ilgili şok bilgileri açıklayan Taraf, bu kez Aktütün'de yaşanan skandal ile gündemde... Yine askeri belgeler ve istihbarat raporları ile vurdu. 

Taraf gazetesine servis edilen bu bilgiler Genelkurmay'ı çileden çıkaracak türden. Bilgiler arasında kamera kayıtları ve saldırıyı ihbar eden raporun fotoğrafı var. 

Taraf gazetesindeki habere gelince. Gazetenin iddiasına göre Genelkurmay, 17 askerin şehit olduğu Aktütün baskınını günler öncesinden ayrıntıları ile biliyordu.

Taraf'ın haberinde askerin PKK'nın baskın hazırlığını bir ay önceden bildiği öne sürülüyor. Dahası saldırı 3.5 saat öncesinden itibaren naklen izlenmiş...

İşte o görüntüler;

(Not: İHA'dan (İnsansız Hava Uçağı) aktarılan görüntülerde kullanılan tarih Türkiye'de kullanılan Gün/Ay/Yıl biçimiyle değil sisteme Ay/Gün/Yıl olarak kayıt edilmiştir.

İlk görüntüler,  ABD'nin insansız hava uçakları tarafından eylül ayında (09/05/2008-Ay/Gün/Yıl) çekilerek Türk muhataplarına iletilirken, izlediğiniz ve ikinci bölümde yer alan görüntüler ise Aktütün saldırısından sadace bir kaç saat önce kayıt edildiğini (10/03/2008- 3 Ekim)g österiyor.)

PKK'LILARIN O ANDAKİ TELSİZ KONUŞMALARI

Bu telsiz konuşmaları 3 Ekim 2008 cuma günü 17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısı sırasında baskını düzenleyen PKK'lı grubun arasında gerçekleşti. Telsiz konuşmalarını canlı olarak dinleyenler arasında Aktütün Karakolu'nun da bağlı olduğu Van'daki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı birimler de bulunuyordu.

- Havan atıyor musunuz niye atmıyorsunuz.
-Bir dakika atıyoruz.

-Mahir Mahir, Rubar Rubar siz de destek verin.
-Kemal o bir yere gidiyor. Boşa gidiyor aşağı düzelt.

-Azat azat arkasına atın.
-O söylediğim istikamete atın, Cia kısa düşürdün.

-Doğrudur Heval yeniden atıyoruz.
-Çalışın uygun uygun atın senin yerin uygundur vur ordan vur işte.

-Boş kalmasın uygun bir şekilde hem orayı hem karakolu vursunlar.
-Tamam Heval vuruyoruz her iki tepeyi de takip et.