BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

2 üniversite daha kuruluyor

İki vakıf üniversitesi daha kuruluyor. Biri Gaziantep’te biri İstanbul’da. Hükümet bu üniversiteler için yasa tasarısını TBMM’ye gönderdi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Gaziantep’te kurulacak Zirve Üniversitesi’ni İpek Kültür ve Eğitim Vakfı, İstanbul’da kurulacak Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ni ise Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı kuracak. Hükümet bu iki vakıf üniversitesinin kuruluşuna ilişkin 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda değişiklik yapan yasa tasarısını TBMM’ye gönderdi.Komisyona havale edilen tasarı; genel kurul’da ele alındıktan sonra yasalaşacak ve iki yeni vakıf üniversitesi kurmuş olacak.

ZİRVE
Gaziantep’te kurulacak Zirve Üniversitesi’ne bağlı olarak, Fen-Edebiyat Fakültesin, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü bulunacak.

YENİ YÜZYIL
İstanbul’da kurulacak Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin bünyesinde ise; Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İşletmecilik Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü bulunacak.