BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,81
ALTIN 2.428,08
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Küçük Öcalanı kurtarmış!

Yalçın Küçük, Fehmi Koru'nun ortaya attığı iddiaları doğruladı. Öcalan'ı, bombalardan kurtaran isim meğer Küçük'müş!

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru’nun gündeme getirdiği bir iddia, bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu. Koru, Taha Kıvanç imzasıyla kaleme aldığı köşe yazısında, Öcalan’a Bekaa’dayken suikast planlandığı ancak bu bilginin bir siyasetçi tarafından Öcalan’a aktarıldığını iddia etti.

Bu iddialar siyaset cephesini sarsarken Fehmi Koru dün yayınlanan köşe yazısında da, Yalçın Küçük’e bu bilginin Mesut Yılmaz tarafından iletildiğini yazarak iddialarına bir yenisini daha ekledi.

Mesut Yılmaz bu açıklamalar karşısında suskunluğunu bozmazken, olayın baş aktörleri arasında gösterilen Yalçın Küçük’e Vatan gazetesinden Vollkan Beyde'nin sorularını yanıtladı. Bu olay gerçek miydi? Kendisine bu bilgiyi kim vermişti?

İşte Küçük'ün çarpıcı açıklamaları...


Evet, Öcalan'a bilgili ben ilettim: Bir, böyle bir hazırlık olduğu doğru. İki, ben bu konuda Mesut Bey ile hiç konuşmadım. Ayrıca Mesut Bey ile hayatımda ilk kez, belleğim beni yanıltmıyorsa, geçen yaz Çarmıklı'ların düğününde karşılaştım, konuştuk. Bu olay 1995 seçimlerinden hemen önceyaşanmıştır.

O zaman Başbakanlık koltuğunda oturan Tansu Çiller seçimde başarı olma şansını arttırmak için yakalayıp canlı olarak getirilmesini istemiştir. Birazdan açıklayacağım isimler tertip etmiştir. Çok yakın bir zamanda Mehmet Eymür, 'ben Öcalan'ın kampının karşısındaki caddenin altından tünel kazıp geçecektim', demiştir. Ben hiç bir şekilde ne Öcalan ile ne bir başkasıyla bu konuda görüşmedim.

(...) Ancak doğru olan nedir bu teşebbüs bana bildirilmiştir ama bunun diğer tarafında Mesut Yılmaz yoktur. Doğru olan nedir Paris'te Strasbourgh diye bir semt vardır. Orada biriyle konuştuğunuz zaman, bir şey söylediğiniz zaman, bunu herkes duyar! Dolayısıyla, benim Abdullah Öcalan'ı telefonla arayarak bildirmem gibi bir durum söz konusu değildir. Ayrıca, ben Öcalan ile telefonda hiç konuşmadım. Bu bana söylendiği zaman. Strasbourgh’da bir Fransız kafesine gittim ve bunu anlattım. Zaten bunu iki kişiye söylerseniz bütün Paris bilir…

Söyledim çünkü devlet politikasıydı: Bana söylenen, bunun devlete karşı zararlı bir iş olduğuydu. Zaten duyulduğu anda da önlendi. Şimdi en önemli iş Ordu’yu taşlamak olduğu için. Bunu yeniden ısıtıp ısıtıp yayınlıyorlar. Şimdi Fehmi Koru’nun, diğerinin, sanki büyük bir şey bulmuş gibi bunları yazması olmaz. Büyük gazeteci bunları yapmaz.