BIST 10.301
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.402,71
HABER /  GÜNCEL

Aktütünde değil trafikte öldü!

Askerliğini Aktütün'de komando olarak yapmıştı. Onlarce kez teröristle saldırıya girmişti ama onu trafik terörü aldı.

Abone ol

Bursan’nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp ağaca çarpan araçta bulunan Cenk Topal (22) öldü, 4 arkadaşı ise ağır yaralandı.

AKTÜTÜN'DE GÖREV YAPMIŞ
Bayram ziyareti için arkadaşları ile geldiği Bursa'nın İnegöl ilçesinde geçirdikleri kaza sonucu yaşamını yitiren Cenk Topal'ın Aktütün Karakolu'nda da görev yaptığı öğrenildi.

Hakkari Çukurca'da Komando Er olarak askerlik görevini bir süre önce tamamlayan oğlunun ölüm haberini alınca İnegöl'e gelen acılı baba Cengiz Topal'a sakinleştirilmesi için ilaç verildi.

Çocuğunu İstanbul'da toprağa vereceğini belirten Cengiz Topal, "Cenk 2 yaşında annesini kaybetti. Yavrum askerliğini ise tam bir komando gibi tamamladı. Çatışmalara girdi. Seyyar komando olarak Aktütün Karakolu'nda saldırıdan önce görev yaptı" dedi.
Sıkıştığı araçta yaşamını yitiren Cenk Topal’ın vatani görevini Hakkari Çukurca’da Komando olarak yaptığı ve bir çok çatışmaya katıldığı, 20 gün önce de terhis olduğu ortaya çıktı.

20 GÜN ÖNCE TEZKERE ALMIŞTI

Askerlik görevini Hakkari Çukurca’da Komando er olarak yapan Cenk Topal, terör örgütü PKK ile yapılan bir çok çatışmaya katıldıktan sonra 20 gün önce teskere aldı.

İstanbul’da yaşayan Cenk Topal, bugün arkadaşı Armağan Kahramanoğlu’nun (30) babasından aldığı 34 DG 2656 plakalı otomobile, arkadaşları Onur Kartal (23), İbrahim Yaslı (19) ve sürücünün 15 yaşındaki kardeşi Çağlar Kahramanoğlu ile binip, teyzesi Gülay Uzun’u ziyaret etmek için Bursa’nın İnegöl ilçesi Yenice Beldesi’ne geldi. Teyzesi ile hasret gideren Cenk Topal, daha sonra gezmek için arkadaşlarıyla İnegöl’e gitmek istedi.

AĞACA ÇARPTILAR

İddiaya göre Armağan Kahramanoğlu’nun kullandığı otomobil İnegöl’e 5 kilometre uzaklıkta aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp, yol ortasındaki refüjde bulunan ağaca çarptı. Hurdaya dönen otomobilde sıkışan Cenk Topal yaşamını yitirirken, yaralanan 4 kişi İnegöl Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Durumları ağır olan Armağan ve Çağlar Kahramanoğlu kardeşler Bursa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

TERÖRİSTLERDEN KURTULDU

Kaza haberini duyunca olay yerine gelen İnegöl Devlet Hastanesi’nde Ebe olarak görev yapan teyze Gülay Uzun sinir krizi geçirdi. Oğlunun ölüm haberini öğrence İstanbul’dan İnegöl’e gelen baba Cengiz Topal da, “Yavrum senin acına nasıl dayanacağım. Teröristler ile girdiği çatışmadan yara almadan kurtulan oğlum trafik kazasına kurban gitti” diye gözyaşı döktü.

Kazayla ilgili soruşturmaya İnegöl Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.