BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.387,29
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli dudak uçuklatacak!

Bahçeli bayramlaşma töreninde hem sert hem de çok iddialı bir konuşma yaptı. "Dudağınız uçuklayacak!" dedi. Bahçeli bakın neler söyledi?

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul'daki bayramlaşma törenine katıldı. Bahçeli, " 'Şu parti seçmene kömür dağıtırken, bu parti makarna verirken biz nasıl kazanacağız' diyen şu an görevini de bırakarak çekip gitsin." dedi. Bahçeli, yerel seçimlerle alakalı olarak, "İstanbul öyle adaylar çıkaracak ki sabah kalktığınızda dudaklarınız uçuklayacak." müjdesini verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Teşkilatı, Kurban bayramı nedeniyle Wow Otel'de bayramlaşma töreni düzenledi.

HÜZÜNLÜ BAYRAM

Genel Başkan Devlet Bahçeli, "Devletin başına Devlet gelecek" şeklindeki tezahüratla konuşmasına başladı. Partililerin ve tüm İstanbulluların bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Bahçeli, "Milletimiz hüzünlü bir bayram kutlamaktadır. Milyonlarca işsiz insana ilave olarak reel kriz nedeniyle işten çıkartılanların bayram sabahında ne duygu içerisinde olduğunu sayın Başbakan anlamalıdır." dedi.

9'UN SIRRI

2009 yılının başta Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere tüm Türkiye için yeniliklerle dolu bir yıl olacağına dikkat çeken Bahçeli, "2009 yılının 9 Şubat'ında Milliyetçi Hareket Parti 40'ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayacak. 29 Mart'ta mahalli seçimler gerçekleştirilecek ve 16 Kasım'dan önceki bir tarihte de partinin 9'uncu Olağan kongresi gerçekleşecek. Bu dokuz rakamlarıyla geçmişten geleceğe bir müjde verilmiştir. Bu üçlemeyi üç hilal gibi kabul etmek lazımdır. Dokuzuncu kurultayda tek başına iktidara aday bir yönetim oluşturulmalıdır." diye konuştu. Bahçeli, "40 yılda ne olmuşsa olmuştur. İster siyasete dargın olun ister küskün olun ama 9 Şubat'ta bizimle olun." dedi.

AK PARTİDEN KURTULUŞ GÜNÜ

Bahçeli, Ak Partinin, yakın Türk tarihinde hiçbir siyasi partiye nasip olmamış bir oy yüzdesiyle iktidara oturduğuna dikkat çekerek, "Bunu kullanarak Türkiye'yi bir kıskaca almaya çalışan iktidar böyle devam ederse hem kendisini hem de ülkeyi felakete sürükleyecektir. Bu iktidardan kurtulmak lazımdır. Bu seçimler sadece mahalli seçimler değil, AK Partiden kurtuluş ve onun yerine gelecek siyasi alternatifini seçim günü olacaktır. Bu siyasi alternatif, Allah'ın izniyle Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır." şeklinde konuştu. Demokrasinin milliyetçiliğin ikiz kardeşi olduğuna dikkat çeken Bahçeli, "MHP olarak siyasi ilke ve hedeflerimizi idrak etmiş olmamız lazımdır." dedi.

DUDAK UÇUKLATACAK ADAYLAR

Bahçeli, "İstanbul öyle adaylar çıkaracak ki sabah kalktığınızda dudaklarınız uçuklayacak." diyerek bazı sürpriz başkan adayları olduğu müjdesini verdi. Aynı şekilde Diyarbakır'dan da sürpriz adayları olduğunu belirten Bahçeli, "Günü geldiğinde her şeyi göreceksiniz." dedi. Seçim zamanında partililerin uyanık olmasını isteyen Bahçeli, "Bu oy hırsızlarına sandıklarını kaptırmayın. Oyunuza sahip çıkın. Oyunuzu kullandıktan sonra evinize giderek ayaklarınızı uzatıp televizyon seyretmek yerine sandık başlarında nöbet tutun. Oyuna sahip olan seçime de sahip olur. Seçime sahip olan İstanbul'a da sahip olur. " diye konuştu.

Bahçeli, konuşmasının ardından Partiye katılanlarla bazı belediye başkan adaylarına rozet taktı. İl Başkanı İhsan Barutçu, adaylıkları kesinleşenlerin isim listesini okuyarak kürsüye davet ettiği adayları partililere tanıttı. İzmir'deki programa katılacağı belirtilen Bahçeli, saat 15.00'te törenden tekbir sesleri ile yolcu edildi.