BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  GÜNCEL

Akşener'in o iddialarına Mahir Ünal'dan sert cevap

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CNN Türk'te 'Ne Oluyor?' programına katılarak gündeme ilişkin çok önemli mesajlar verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in silahlı eğitim kampları iddiasının "iç savaş çığırtkanlığı" olarak niteledi. Devletin 24 saat görev başında olduğunu ifade eden Ünal, Akşener'i gündemde kalmaya çalışmakla suçladı.

Mahir Ünal, dün akşam CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. Sözcü Gazetesi'nde Saygı Öztürk'ün köşe yazısıyla gündeme gelen Meral Akşener'in iddialarını değerlendiren Ünal, Akşener'in gündemde kalmak için bu tür çıkışlar yaptığını söyleyerek "iç savaş çığırtkanlığı" yapıyor nitelemesinde bulundu. Bu tür iddiaların 12 Eylül öncesinde de gündeme getirildiğini ifade eden Ünal, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını

Mahir Ünal: 'Abdullah Gül, AK Parti'nin kurucularından değil'

devletin 24 saat görev yaptığını söyledi.

Saygı Öztürk Sözcü'deki köşesinde Akşener'in, "Tokat ve Konya'da silahlı eğitim kampları olduğunu duyuyoruz, bu iddialar söyleniyor. Araştırılsın ve bize bilgi verilsin. Bunların seçim döneminde rol alacakları, istenmeyen bir sonuç çıkması halinde karışıklık yaratacakları yolunda yoğun söylentiler var'' dediğini aktarmıştı.

15 TEMMUZ'DA KULLANILAN SİLAHLAR

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında bazı silahların el değiştirdiği ve sivillerde kaldığı iddialarını değerlendiren Ünal şöyle konuştu:

"O gece her şey hepimizin gözü önünde yaşandı. O gecenin bir ahlakı vardı. Millet o gece, o silahları devlete teslim etti. O gece TSK'ya ait bir şeye el konulmadı, bir şey eksilmedi. Tam tersine emniyet tarafından alındı ve tekrar envantere eklendi. Millet o gece, o silahlara el koysaydı o darbeye kalkışanları infaz ederdi."

"ANAYASAYA AYKIRIYSA DEVLET ONUN KAFASINA ÇÖKER''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal “Halkın Özel Harekatı” ismiyle kurulan 'dernekle' ilgili de açıklama yaptı. “Halkın Özel Harekatı” diye bir şey olabilir mi diyen Mahir Ünal, şu ifadeleri kullandı:

"Halkın Özel Harekatı diye bir grup çıkıp Anayasa’ya aykırı bir şekilde bir milis olma iddiası ortaya koyduğu anda devlet onun kafasına çöker. Böyle bir şey olmaz.

Biz bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Osmanlıyı da hatta ve hatta anayasacılığı da bunun içerisine katın. Yaptığınız düzenlemeler herhangi bir sorun çıkarırsa bu düzenlemelerle ilgili yeni düzenlemeler yaparsınız. Zaten yasa yapmak böyle bir şeydir. Bir yasal düzenleme yaparsınız daha sonra yasal düzenlemeyle ilgili bir sorun ortaya çıkarsa, çünkü nas değil. Nihayetinde anayasalar, yasalar süreli şeylerdir zaten. Diyelim ki buradan biz böyle bir şey öngörmüyoruz."

İşte Halk Özel Harekat! HÖH Başkanı nasıl örgütlendiklerini anlattıİşte Halk Özel Harekat! HÖH Başkanı nasıl örgütlendiklerini anlattıİşte Halk Özel Harekat! HÖH Başkanı nasıl örgütlendiklerini anlattıİşte Halk Özel Harekat! HÖH Başkanı nasıl örgütlendiklerini anlattıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN