BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
HABER /  GÜNCEL

Akşener Diyarbakır mitingini iptal etti! Bakın neden?..

İYİ Parti lideri ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Diyarbakır'da yapacağı seçim mitingini iptal etti. Mitingi ikinci turda 24 Haziran ve 8 Temmuz arasında yapacak olan Akşener, "Diyarbakır, Muş, Bingöl, Kars, Ardahan, Şanlıurfa ve Iğdır’dan, yüzde yüz vekil çıkaracağız” iddiasında bulundu.

Abone ol

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in seçim çalışmaları kapsamında yapacağı belirtilen Diyarbakır mitingi, 24 Haziran sonrasına ertelendi. Miting ikinci turda 24 Haziran ve 8 Temmuz arasında yapılacak. "Kürtler şuna oy verir şuna oy vermez gibi önermeler çok rencide edici" diyen Akşener,  Diyarbakır, Muş, Bingöl, Kars, Ardahan, Şanlıurfa ve Iğdır’dan yüzde yüz vekil çıkaracaklarını iddia etti.

DİYARBAKIR BU ÜLKENİN SINIRLARI İÇİNDE DEĞİL Mİ?.. “Ben hem referandum esnasında ve sonrasında hem de DYP döneminde, Batıda doğmuş büyümüş biri olarak en fazla Diyarbakır'a giden siyasetçiyim. Şimdi Diyarbakır'ı bu ülkenin sınırları içinde değilmiş gibi tanımlayan bir konuşma biçimini doğru bulmuyorum" diyen Akşener şöyle devam etti:

MÜTHİŞ AYIP VE RENCİDE EDİCİ... "Diyarbakır seçmenini Güneydoğuda her şehrin seçmenini bir grup olarak tutup cepteymiş gibi görmek bu çok ayıp. Kürtler şuna oy verir şuna oy vermez bu tür önermeler seçmen açısından müthiş ayıp ve rencide edici. Bir taraftan ‘demokrasi' diye bağıracaksınız, diğer taraftan da paket olarak Türklerin oyu benim cebimde diyeceksiniz bu çelişki...”

7 İLDEN BİRER MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ... Türkiye'yi yönetmenin devlet aklı ve ciddiyeti istediğini belirten Meral Akşener, “Diyarbakır’dan bir milletvekili çıkaracağız eminim. Muş’tan, Bingöl’den, Kars, Ardahan, Iğdır’dan ve Şanlıurfa'dan yüzde yüz vekil çıkaracağız” dedi.