BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

AKPnin sonu karakol olacak!

CHP Genel Sekreteri Önder Sav 29 Mart seçimlerinin Ak Parti'nin sonunu getireceğini söyledi.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ''29 Mart, Recep Tayyip Erdoğan ve takımını adliyeye götürecektir. (Evlerinin önü yoldur, yoldan geçen karakoldur) diye bir türkümüz var. Bunların evlerinin önü yol, sonları karakol olacak'' dedi.

Sav, partisinin Ankara Çayyolu'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 29 Mart yerel seçimlerinin CHP'nin başarısıyla sonuçlanacağını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın'ın başarıya ulaşacağından da emin olduğunu ifade eden Sav, ''Suya özlem duyan toprak gibi, Ankara da sosyal demokrat başkan arıyordu, buldu'' diye konuştu.

AK Parti'nin seçimlerin ardından ''şapkasını önüne koyup düşünmeye başlayacağını ''savunan Sav, iktidarın CHP'nin adaylarına gözdağı vermeye başladığını ileri sürdü. Sav, ''Biz AKP'nin esirgemek istediği hizmeti söke söke alırız. Onlar hizmet vermek istemese de bizim adaylarımız hem Yenimahalle'ye hem Ankara'ya hizmet verecek güçteler'' dedi.

''Hiçbir dönemde bu kadar yolsuzluk, rüşvetçilik, usulsüzlük yapılmadığını'' iddia eden Sav, yerel seçimlerin Türkiye'nin seçimi olacağını dile getirdi ve ''29 Mart, Recep Tayyip Erdoğan ve takımını adliyeye götürecektir. (Evlerinin önü yoldur, yoldan geçen karakoldur) diye bir türkümüz var. Bunların evlerinin önü yol, sonları karakol olacak'' diye konuştu.

KARAYALÇIN'IN KONUŞMASI-

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın da tüm göstergelerin 29 Mart yerel seçimlerinde kendilerinin yönetime geçeceğine işaret ettiğini, bunun yalnızca partilerin değil, hemşehrilerin birlikteliğiyle gerçekleşeceğini kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ''gideceğini gördüğünü ve panik içinde olduğunu'' savunan Karayalçın, önlerini kesmek için bazı girişimlerde bulunulduğunu ifade etti.

Bir süre önce kendisiyle ilgili korsan kaset dağıtıldığını anlatan Karayalçın, ''Son 20 yılım Türkiye'nin gözünün önünde yaşandı. Benim 20 yılımda hangi kararım, uygulamam, eylemim bu kara çalmayla, dedikoduyla ilişkilendirilebilir?'' diye sordu.

Karayalçın, söz konusu kasette yer alan Diyarbakır mitinginde yaptığı konuşmada, ''Fırat'ın doğusu da Fırat'ın batısı da bizimdir'' dediğini hatırlatarak, devletin, ulusun ve yurdun bölünmez bütünlüğüne vurgu yaptığını kaydetti.

Ankara'nın acil tedavi edilmesi gereken ''imar ve ulaşım'' sorunları olduğunu belirten Karayalçın, ''15 yılda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkent yaptığı bu kent, sevgili Ankaramız, iddiasını, itibarını kaybetmiştir'' dedi.

Göreve gelmeleri halinde ilk iş olarak Kızılırmak suyunu keseceklerini ve Gerede Havzası'nın suyunu Ankara'ya ulaştıracaklarını anlatan Karayalçın, Gökçek'in Kızılırmak suyunu Ankara'ya getirmesini eleştirdi. Karayalçın, Türkiye'nin ilk metrosunu kendilerinin yaptığını ifade ederek, Kızılay-Çayyolu metrosunu da yapacaklarını ifade etti.

Ankara'da yoksulluk sınırının altında yaşayan 90 bin aileye ''Hemşehrilik Geliri'' projesiyle yardımda bulunacaklarını anlatan Karayalçın, ''Kent İşçiliği'' adlı özel bir istihdam projesiyle 25 bin kişiye iş olanağı sağlayacağını vurguladı. Karayalçın, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın AK Parti'nin Ordu mitinginde yaptığı konuşmayı hatırlatarak, ''Sayın Başbakan demiş ki (İzni kimden alıyorsun? Sana o izni kim verecek). Sayın hemşehrilerim, ben izni sayın Başbakan'dan, İçişleri Bakanı'ndan almayacağım. Ben izni sizden alacağım'' diye konuştu.