BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ak Parti tüm gücüyle bastırıyor

Seçimler yaklaşırken Ak Parti tüm gücüyle çalışıyor. Partili herkes arenaya indi. Abdülkadir Aksu da Trakya'ya bir gezi düzenlemişti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, yerel yönetimleri güçlendirmek için reform niteliğinde değişiklikler yaptıklarını söyledi. Aksu, ''Ama maalesef 'ak' belediyelerde bunlar uygulanırken, AK Partili olmayan belediyelerimizde bu faaliyetleri göremiyoruz, buna üzülüyoruz. Onun için istiyoruz ki bütün vatandaşlarımız 'ak' belediyecilikten istifade etsin. Buna hakları vardır''

Aksu, Trakya gezisi çerçevesinde geldiği Tekirdağ'da partisinin il başkanlığında gazetecilere açıklamada bulundu.

Yerel yönetimlere parti olarak büyük önem verdiklerini belirten Aksu, ''Biz iktidar olduğumuz zaman yerel yönetim reformu ile ilgili yapılması gereken yasal değişiklikler, çantamızda hazırdı'' diyerek, şöyle devam etti:

''Rahmetli Özal da iktidar olduğu zaman yapmayı düşündüğü bütün değişiklikleri önceden hazırlamış. Başbakanlık koltuğuna oturur oturmaz, bunları işleme koydu. Biz de oturur oturmaz yerel yönetim, kamu yönetimi reformundan başladık. Belediye Yasasını, Büyükşehir Belediyesi Yasasını ve İl Özel İdaresi Yasasını değiştirdik. Bu değişiklikler reform niteliğinde değişiklikler. Çok radikal değişiklikler yapıldı.''

Tüm adımlarını yerel yönetimleri güçlendirmek için attıklarını ifade eden Aksu, ''İstiyoruz ki güçlü yerel yönetimler demokrasimizin güçlenmesini, hürriyetlerin pekişmesini, özgürlük alanlarının genişletilmesini de sağlasın. Demokrasimizin bütün kurallarıyla işlemesi için yerel yönetimlerin düzeltilmesi lazım'' diye konuştu.

Yerel yönetimleri güçlendirmek için reform niteliğinde değişiklikler yaptıklarını vurgulayan Aksu, yerel yönetimlere yetkiler verdiklerini, bugün başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere sosyal belediyeciliğin zirveye çıktığını kaydetti.

Aksu, ''Ama maalesef 'ak' belediyelerde bunlar uygulanırken, AK Partili olmayan belediyelerimizde bu faaliyetleri göremiyoruz, buna üzülüyoruz. Onun için istiyoruz ki bütün vatandaşlarımız 'ak' belediyecilikten istifade etsin. Buna hakları vardır'' dedi.

Başkalarının yaptıklarıyla uğraşmadıklarını, başkalarına çamur atmadıklarını belirten Aksu, seçim meydanlarında vatandaşa gül attıklarını söyledi.