BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,73
ALTIN 2.393,08
HABER /  POLİTİKA

AKPli vekilden Öcalan açılımı

AK Partili Mehmet Halit Demir Kürt sorununun çözümü için isim vermeden Abdullah Öcalan ile görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Başbakan Erdoğan'ın ''Söz ola kestire başı'' uyarısına rağmen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Kürt sorunu ile ilgili getirdiği Türkiye modeli çözümünü değerlendirdi.

MUHATAPLARI MASA DIŞINDA BIRAKMAK OLMAZ

Demir, "Mesele eğer Kürtler'le ilgiliyse Kürtler'in yaşam koşulları ise o zaman bu halkın kendisi kendi sorunlarına çözüm bulmak için kendisini ifade etmesi gerekir. Kürtler'in yaşam koşulları ne olmalıdır sorununu çözerken sorunun muhataplarını devre dışı bırakmak, masa dışında bırakmak bu konuya çözüm getirmez. Burada kutuplaşmaya gitmeden farklı partilerden farklı düşüncelerdeki Kürt ilim adamlarından, yazarlarından, sanatçılarından, sivil toplum kuruşlarından ve aydınlarından da görüş alınmalıdır" şeklinde konuştu.

Demir, Kürt sorunu ile ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yaptığı açıklamaya her kesimin destek vermesini istedi ve şöyle konuştu:

"Bürokratlar ülkenin meseleleri ile ilgili bu ülkenin gelişimi ve değişimi konusunda hiçbir şey yapmamıştır. Bu ülkenin geleceği için siyasetin cesaretli bir şekilde yaptığı adımların hepsi bürokratik engellere takılmıştır. Bürokratik bir anlayışla ülkenin sorunlara yaklaşım bu sorunları çözmemiştir. Bürokrasi, çözümsüzlüğü çözüm olarak kabul ediliyor. Eğer amaç bir toplumu sindirmek, değerlerini yok etmekse olaya bürokratik bu pencereden baktığınızda 'doğrudur' dersiniz. Ama siz kendi toplumsal mutabakatımız halkların kardeşliği açısından yaklaştığınızda çözümsüzlüğü çözüm olarak algılayan anlayışı bir an önce aşıp çözümü bulmanız gerekir."