BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

AKPli adaya taşlı sopalı saldırı

AK Parti'nin Kars Belediyesi başkan adayı Nevzat Bozkuş, ''Taş, sopa ve yumrukla aracımıza saldırı oldu'' dedi.

Abone ol

AK Parti'nin Kars Belediyesi başkan adayı Nevzat Bozkuş, ''Taş, sopa ve yumrukla aracımıza saldırı oldu'' dedi.

Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Kars'ın yerel nitelikteki sorunlarını çözmek üzere AK Parti'den aday olduğunu söyledi.

Seçim sürecinin başladığını ifade eden Bozkuş, şöyle konuştu:

''Bu süreç, hukuk devleti ilkeleri içinde demokratik bir yarışıdır. Dün 30 Ekim mahallesinde ev toplantısına gidişimiz sırasında taş, sopa ve yumrukla aracımıza saldırı oldu. Söz konusu mahalle sakinleri, karşı taraftan bir grubun hazırlık içinde olduğunu ve saldırı yapabileceklerini bize bildirdiler. Biz de jandarma personeliyle mahalleye gittik. Bu bir demokratik yarıştır. Biz, kesinlikle bu yarışın şeklinden taviz vermeyeceğiz.''

Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu vurgulayan Bozkuş, ''Bu işin arkasını da bırakmayacağız. Burası çetelerin ve buna benzer grupların yöneteceği bir il değil. Biz, gerekli yerlere şikayetimizi yaptık. İnsanlarımızın özgür iradesi üzerinde hiç kimse böyle hakimiyet kuramaz'' diye konuştu.

Bozkuş, araçta, kendisiyle birlikte AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ile Mahmut Esat Güven'in de bulunduğunu bildirdi.

Bu arada olayla ilgili A.O., A.S., M.T. ve İ.D.'nin gözaltına alındıkları, zanlıların, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.