BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

ATO seçimlerinde sandık tepkisi

Mevcut Başkan Sinan Aygün'ün yeniden başkan olduğu seçimlerde bazı üyeler sandığı boş oylarla protesto etti.

Abone ol

Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimleri sonuçlandı. Mevcut Başkan Sinan Aygün'ün yeniden başkan olduğu seçimlerde 175 meclis üyesi oy kullandı.

Mevcut Başkan Sinan Aygün'ün yeniden başkan olduğu seçimlerde 175 meclis üyesi oy kullandı. ATO seçim tarihinde ilk kez 31 üye boş oy kullanıldı. Seçime katılan esnaflar bu kadar yüksek boş oy çıkmasını 'seçimlerde yetki belgesi alamadığı için oy kullanamayan seçmenlerin tepkisi' sözleriyle yorumladı.

Tartışmalı ATO seçimleri tamamlandı. Başkanlığa tek aday olan Sinan Aygün, yeniden ATO Başkanı seçildi. Meclis üyelerinin 176 oy kullandığı seçimlerde 145 geçerli oy sayıldı. Aygün, 129 oy aldı. Sandıktan çıkan 35 oy geçersiz sayılırken, 31 boş çıktı. 4 oy ise farklı nedenlerden dolayı geçersiz sayıldı. 31 oyun boş çıkmasının seçimin şaibeli geçmesinden kaynaklandığını ileri süren meclis üyeleri, "ATO tarihinde hiç bu kadar yüksek boş oy yok." görüşünde birleşti. Aygün ve beraberindeki 10 kişilik yeni yönetim kurulu ilk toplantısını 28 Şubat Cumartesi günü yapacak. Başkan yardımcıları burada belirlenecek.