BIST 10.182
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.470,15
HABER /  GÜNCEL

AKP uydurma bir tarih yaratıyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Vahdettin bize vatan haini olarak öğretilirdi. Acaba böyle midir” dedi kıyamet koptu. Muhalefetten tepki yağıyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, tarih kitaplarının son Osmanlı Padişahı Vahdeddin’in vatan haini olduğu konusunda yanlış bilgiler içerdiğini, Erzurum Kongresi’nin 1. maddesine yer vermediğini belirterek,"Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’ya çağrıda bulunuyorum, son padişahla ilgili hala aynı hüküm devam ediyorsa tarih kitaplarını değiştirin" deyince uzun yıllardır süregelen Vahdettin tartışması yeniden alevlendi.

Bugün köşelerinden Mehmet Ali Şahin'e cevap veren yazarların yanısıra CHP milletvekili Nur Serter'de Şahin'in bu açıklamaları için, “Elem verici buluyorum. Açıkça Cumhuriyet değerleriyle savaşın ilanı. Türk eğitim sistemini hangi noktaya sürükleyeceklerinin işaretleri bunlar” dedi.

CHP Mersin milletvekili İsa Gök ve CHP Antalya milletvekili Gürkut Acar Vahdettin'i ve AK Parti'nin yapmak istediklerini İnternethaber'e anlattı: 

AKP uydurma bir tarih yaratmaya çalışıyor diyerek konuyu özetleyen İsa gök şunları söyledi: 

TALİMATLA TARİH YAZDIRMASIN

"AKP ve Mehmet Ali Şahin gerçekleri çarpıttığı gibi, tarihi de yeniden dizayn etmeye çalışıyor. Özellikle Osmanlı dönemine ilişkin yalan ve uydurma bir tarih yaratmaya çalışıyor. Vahdettin'in İngilizlerle giriştiği anlaşmalar, Vahdettin'in hainliğinin belgeleri İngiliz devlet arşivlerinde durmaktadır. Mehmet Ali Şahin bilmeden yorum yapmasın veya talimatla tarih yazdırmaya kalkmasın."

"Yapacağı tek şey, uluslarası kaynaklara bakarak Kurtuluş Savaşı öncesi, 1. Dünya savaşı ve sonrasındaki İstanbul hükumetinin giriştiği gayri ahlaki anlaşmaları başka ülkelerin de kayıtlarını kontrol ederk incelesin. Vahdettin'in yüzünün ne kadar kötü olduğunu ama AKP'nin de bu kötülüğü aklayabilmek için ne türden yalanlar söylediği ortaya çıkacaktır." 

İLBER ORTAYLI'YA SORSUNLAR

"Çünkü, o dönemin yazışmaları İngiliz, Fransız ve İtalyan kaynaklarında vardır. Hiçbir şey bilmiyorlarsa Sayın İlber Ortaylı'yı arasınlar, o kendilerine bu konuda bir brifing vererek kafalarında oluşan Vahdettin sevgisinin ve aşkının ne denli yanlış temellere bina edildiğini öğrenirler."

"Vahdettin'in hainliğini öğrenmek istiyorlarsa Nutuk okusunlar" diyen CHP Antalya milletvekili Gürkut Acar ise şunları söyledi:

AKP BİR KARŞI DEVRİMDİR


"AKP iktidarı bir karşı devrimdir. Mustafa Kemal Atatürk, onun kurmuş olduğu Cumhuriyet değerleri ve Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik bir karşiı devrimdir. Bu karşı devrim bir yandan dini kullanarak, laikliği ortadan kaldıracak bir noktaya gelmiştir, diğer yandan da artık şu anda kendilerini çok güçlü hissettikleri için, Mustafa Kemal'in bütün eserlerini yıkacak bir noktaya gelmişlerdir."

AKP'YE BUNLARIN HESABINI SORACAĞIZ

"Vahdettin'le ilgili en doğru ve sağlam, belgelere dayalı bilgier Atatürk'ün Nutuk kitabında vardır. O kitapta, bu gerici, karşı devrimcilerin kafasına düşmüş bir tuğladır. Bu kitabı da değiştirecek halleri yoktur. Zaten Mustafa Kemal Atatürki bir gün birileri tüm bu gerçekleri ters yüz etmeye çalışacak bunların önlemini alın diye orada herşeyi belgelere dayalı olarak yazmış. Orada Vahdettin vatan hainidir, bir İngiliz gemisiyle vatanı terk edip, İngilizlere sığınmıştır ve asla hiçbir zaman vatansever olmamıştır."

"Tarih kitaplarını değiştirmeleri, Türkiye'de gericiliğin iktidarı ele geçirdiğini göstermektedir, biz bunların hesabını onlardan soracağız, bunu unutmasınlar. Laiklik ilkesini defalarca delik deşik ettiler. Mustafa Kemal'in en büyük eserim dediği bu ülkeyi yıkılma noktasına getirdiler. Bunların hesabı sorulacak."