BIST 10.647
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Üniversitede 'yan bakma' kavgası

Şanlıurfa 'da Harran Üniversitesi öğrencileri arasında 'yan bakma' meselesi yüzünden 2 kişinin yaralandığı kavganın ardından kent merkezinde toplanan ve dağılmayan kalabalığa polis müdahale etti. Polis, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

Olay, akşam saatlerinde Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde meydana geldi. İddiaya göre, farklı siyasi görüşe sahip öğrenciler arasında 'yan bakma' meselesi yüzünden kavga da çıktı.

Kavgada 2 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayın ardından kampus içerisinde çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan aramalara rağmen kavgaya karışan öğrencilere ise ulaşılamadı.

Kavganın ardından üniversite öğrencisi 100 kişi, Bamyasuyu Mahallesi'ndeki otobüs duraklarında toplandı. Zırhlı araçlar ile bölgeye giden polis, uyarılarına rağmen dağılmayan öğrencilere biber gazı ve copla müdahale etti. Kısa süreli arbedenin ardından polis, kendisine direnen 4 öğrenciyi gözaltına aldı. Öğrenciler, sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, polis kampus içerisinde ve kent merkezinde güvenlik önlemlerini devam ettirdi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.