BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Akil İnsanlar Erdoğan'ı uyardı mı?

Akil İnsanlar Heyeti'nin Erdoğan'ı başkanlık ile ilgili uyardığı iddialarının doğrusu ortaya çıktı.

Abone ol

BANU İRİÇ

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)- Akil İnsanlar Heyeti toplantısında Başbakan Erdoğan'a başkanlık sisteminden vazgeçmesi uyarılarının yapıldığı haberini Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Başkanı ve yazar Ahmet Taşgetiren yalanladı. Cumhuriyet gazetesinin Taşgetiren'in sözlerini çarpıtarak haber yaptığı ortaya çıktı.

10 Mayıs'ta Dolmabahçe'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Akil İnsanlar Heyeti toplantısında Başbakan Erdoğan'a diğer bölgedeki isimler gibi halkın düşüncelerini aktardıklarını ifade etti.

Cumhuriyet gazetesinde bugün yapılan bir haberde Başbakan Erdoğan'ın Başkanlık sistemi önerisinden vazgeçilmesi için Akil İnsanlar tarafından çağrı yapıldığı yazılmıştı.

Haberde Taşgetiren'in Erdoğan'a “Çözüm sürecinin zarar görmemesi, toplumsal desteğin daha da artması için başkanlık sistemi önerisini bir kez daha düşünmesini, yeniden gözden geçirmesini önerdiği” ifade edilmişti.

Ahmet Taşgetiren bu iddia ile ilgili İnternethaber'e konuştu. Taşgetiren röportajda söylediği cümlelerin çarpıtıldığını belirtti. Taşgetiren "Biz gezdiğimiz bölgelerde edindiğimiz izlenimleri Başbakan'a aktardık. Çözüm süreci ve Başkanlık Sistemi'nin birbirine benzetilmeye çalışıldığını, halkta yanlış algılara neden olduğunu ifade ettik" dedi.

Taşgetiren haberde ifade edildiği gibi Erdoğan'ın başkanlık sistemini istemeyi sürdürdüğü ifadesinin doğru olmadığı Başbakan Erdoğan'ın izlenimleri dikkatle dinlediğini ve not aldığını ifade etti.

Taşgetiren "Bunlar siyasi partinin kendi içerisinde kararlaştıracağı, halkın oyuna bağlı olan şeylerdir. Biz sadece halkta yarattığı algıyı söyledik. "Vazgeç" gibi bir çağrımız olmadı" dedi.