BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.397,55
HABER /  POLİTİKA

AKP il başkanı görevinden alındı

17 ilçeden sadece birinde belediye başkanlığı alan AKP'de fatura il başkanına çıktı, Erdoğan başkanı görevden aldı

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal görevinden alındı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Öcal ani bir kararla görevinden alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanlığı'na atanan ancak 29 Mart yerel seçimlerinde Dİyarbakır'daki 17 ilçeden sadece birinde Belediye Başkanlığı alan AK Parti'de bu sonucun faturası İl Başkanı Öcal'a kesildi. Öcal'dan boşalan İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı henüz bilinmiyor.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Abdurahman Kurt'un milletvekili olması ile birlikte boşalan il başkanlığı görevine getirilen Abdurahim Hattapoğlu da 1 yıl görevi yürüttükten sonra görevden alınmıştı. Geçen yıl Ağustos ayında göreve getiren Öcal, 1 yılını tamamlamadan dün görevinden alındı.

KOMİSYON RAPOR HAZIRLAMIŞTI

Geçtiğimiz ay Genel Merkez tarafından aralarında milletvekillerinin de bulunduğu bir komisyon, 29 Mart yerel seçimlerinde alınan başarısız sonuçların nedenini araştırmak için inceleme yapmıştı. Yapılan görüşmeler sonrası komisyon bir rapor hazırlayıp Başbakan Erdoğan'a sunmuştu. Erdoğan'a sunulan rapor doğrultusunda İl Başkanı Öcal görevden alındı.