BIST 10.209
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.394,25
HABER /  GÜNCEL

Akit'in paralel avı elinde patladı!

Sabah ve Akit'in "Paralel avı" tam gaz sürerken TKHK) Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ilginç bir polemiğe sahne oluyor. Akit "paralel değil" dedi, Sabah ise "paralel" iddiasında ısrarlı...

Abone ol

Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu (TKHK) Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu’yu üç gün önce ‘paralelci’ ilan edip görevden alınmasını isteyen Akit Gazetesi yazarı Hasan Karakaya, dünkü yazısında kanaat değiştirdi: “Paralelci olmadığına ikna oldum.” Sabah gazetesi ise Karakaya’nın kanaatinin aksine dün manşetinden Ali İhsan Dokucu’yu hedef gösterdi.

ÖNCE "PARALEL" SONRA "DEĞİL" DİYE YAZDI

Akit yazarı Hasan Karakaya üç gün önceki yazısında, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski yöneticisi Prof. Dr. Dursun Odabaşı’nın görevden alınması neticesinde TKHK Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu’yu paralelci ilan etmişti. Karakaya, Dokucu’yu görevden alınması için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu göreve çağırmıştı. Yazının yayımlandığı gün internet sitelerinde Dokucu’nun görevden alındığına ilişkin haberler çıktı. Bakanlık bu konuda açıklama yapmazken Dokucu’dan ‘görevimin başındayım’ mesajı geldi. Hasan Karakaya, dünkü yazısında ise kanaat değiştirdi. Karakaya’nın köşesinde yazdığı, “Kul hakkına girmemek için bu açıklamayı yapıyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse onun paralelci olmadığına ben de ikna oldum.” açıklaması şaşırttı.

AKİT İKNA OLDU AMA SABAH MANŞETİ ÇAKTI!

Karakaya, bu açıklamayı yaparken Sabah ise dün Dokucu için, ‘Biat etmeyenleri tasfiye ediyor’ manşetiyle çıktı. Dokucu’nun kritik görevlere paralel yapı elemanlarını getirdiği, biat etmeyenleri ise tasfiye ettiği öne sürüldü. Burada hem eski Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Kurtoğlu hem de Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Prof. Dr. Dursun Odabaş’ın bu sebeple görevden alındığı iddia edildi.

İşte Sabah'ın Dokucu'yu paralel ilan eden manşeti:

başliksiz-1.20140502112856.jpg