BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.430,38
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan Gül açıklamalarına ilk yorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Köşk seçimleriyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip, partisinin MKYK toplantısına giderken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'a sorulan sorular arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili açıklamaları ve seçim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler vardı. 

Gül'ün "Başbakan'ın daha çok istişareye ihtiyacı var" sözlerine Erdoğan, "Cumhurbaşkanı asla istişarelerden rahatsız olmaz" yorumunda bulundu.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili soru üzerine şöyle konuştu:

“İstişarelerimiz devam ediyor. Bugün Merkez Karar ve Yürütme Kurulu toplantımız var. Orada da değerlendirmelerini yapacağız. Bütün bu değerlendirmelerin yanında bizim kendi bünyemizdeki çalışmalarımız bitti. Biz bir de Türkiye genelinde kamuoyu araştırması ayrıca yapıyoruz. Bunların neticelerini de ayrıca alacağız. Bu neticeleri aldıktan sonra da inşallah partimiz kendi adayını açıklayacak. Cumhurbaşkanı asla istişarelerden rahatsız olmaz. Böyle bir şey sözkonusu değil.”

SEÇİM SİSTEMİNDEKİ DEĞİŞİKLİK PLANLARI

Seçim sistemi konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Erdoğan, şöyle konuştu: Seçim sistemlerinin hepsini gözden geçiriyoruz. Bu konuda kendimiz en ideal olanı nedir onun hazırlıkları içerisindeyiz. Mevcut sistem mi olur, daraltılmış mı olur, daraltılmışta yüzde 5 barajı mı olur, yoksa sıfır mı olur veya dar bölge mi olur, bunların hepsini çalıştık, çalışıyoruz ve çalışacağız. Zaten olay Meclis kapanana kadar. 1 yıllık süreç var. Bu sürece kadar bitti bitti, bitmediği takdirde zaten mevcut sistemle yürümek durumundayız. Kısa bir sürede karar vermek zorundayız" şeklinde konuştu.