BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.476,47
HABER /  GÜNCEL

Akit'in manşeti Twitter'ı salladı!

Akit Gazetesi'nin Soma maden işletmelerinin sahibi Alp Gürkan'ın damadı için attığı manşet Twitter'da tepkilere neden oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK) - Akit'in bugünkü manşeti Twitter'da kıyameti kopardı. Gazete, yerli ve yabancı medyanın Başbakan Erdoğan'a Soma üzerinden tepkilerini Alp Gürkan'ın damadına bağladı. İddiaya göre Alp Gürkan'ın damadı bir yahudiydi. Dolayısıyla bu tepkiler İsrail'in ERdoğan düşmanlığından kaynaklanmaktaydı.

İddialar bu şekilde fakat Akit'in manşetini "O patronun oğlu Yahudi" diyerek atması Twitter'da bir çok kişi tarafından "nefret suçu" olarak nitelendirildi. 

İşte o manşet ve tepkilerden bazıları: 


akit.jpg

Sezin Öney ‏@SezinOney  34 dk.

Utanç verici. Kendi siyasi yozluğunun suçunu nefret suçu işleyerek atmaya çalışan bir "gazete".

Ali Çimen ‏@alicimen  33 dk.

Heinrich Himmler mi bu gazetenin genel yayın yönetmeni?

Rasih Yılmaz ‏@rasihyilmaz  31 dk.

İleri nefret suçu >>> pic.twitter.com/whPGnIoLsY Damadı Yahudi olsa ne olur, Hristiyan olsa ne olur, Budist olsa ne olur; sanane!!

yavuz akengin ‏@yavuzakengin  8 dk.

Akit gazetesi olayı Yahudi'ye bağladığına göre dağılabiliriz. Kırk yıllık komplolar, planlar, flaş deşifreler gelir artık...

abdullah fakiroğlu @_ufunet  21 dk.

Yetişkin bir Akit Yazarının herhangi bir olayı İsrail'e bağlama hızının Işık hızından daha fazla olduğunu biliyor muydunuz?

İbrahim ‏@1Alaimiseba  29 dk.

Akit nefret suçu yasasından cezalandırılır muhakkak. Aksini düşünmek hükümetin nefret suçu yasasını inkar etmek demektir. Erdoğanofobidir.

aethewulf ‏@aethewulf  37 dk.

2002'de Akit ciddiye alınmayan marjinal bir gazeteydi, bugün iktidarın fikriyatını belirliyor. Üstelik hiç değişmedi. Delilik ana akım oldu.

Hamdi TANRIKULU ‏@hamditanrikulu  5 dk.

Fühler, "İsrail dölü" demişti Yayın organı Akit Soma Holding patronu Alp Gürkan’ın damadı için “O patronun damadı Yahudi” demiş

Ozlem ‏@poppyor  6 dk.

Adamın damadı Yahudi olmasa okadar kişi ölmeyecekti. Normal değilsiniz.

Selim Savaş Genç ‏@savasgenc  24 dk.

Patron'un damadı Yahudi nefret söyleminden 1 sonuç daha çıkartabilirz. HavuzSistemine girmek için dindar olmak gerekmiyor. İtaat etmek kafi.

 

sinandirlik ‏@sinandirlik  26 dk.

Yahudi, Ermeni, Rum "dölü" olmanın "hakaret" olarak "manşete taşınabildiği" 2014 Türkiye'sinde biz neyi tartışıyoruz Allah aşkına?