BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.454,44

Akit için kimsenin sesi çıkmadı!

Akit için kimsenin sesi çıkmadı!

Kim ne derse desin zor zamanların haykıran sesi oldu Akit Gazetesi.

Nice sıkıntılı süreçten geçti, birçok badire atlattı, defalarca isim değiştirmek zorunda kaldı.

Gün geldi yazarları DGM'de sorgulandı, gün geldi bir başka yazarının evi tazminat davaları bahane edilerek haczedildi.

Ama şu memlekette kim Müslümanlığından ötürü gadre uğramışsa, bir problem, bir sıkıntı yaşamışsa yanında evvela Akit Gazetesi'ni buldu.

Akit gazetesi, söz konusu bu ülkenin inançlı insanları olunca asla geri durmadı, korkmadı. Korkularına, adam sendeciliklerine entelektüel kılıflar üretenlerden de olmadı.

28 Şubat'ın alacakaranlık günlerinde her gün evine giderken yolunu değiştirenlere inat Akit Gazetesi santim değiştirmedi gittiği yolu.

Üslubunu, tarzını, tavrını eleştirebilirsiniz, sevmeyebilirsiniz. Ama Akit Gazetesi ekolünü ve yapıp ettiklerini görmezden gelemezsiniz. Kahramanlık hikayesi olacak mücadelesine paşa paşa saygı duymak zorundasınız.

Bütün bunları neden yazdım?

Hatırlayanlarınız olacaktır, geçtiğimiz aylarda Vakit Gazetesi-Akit Gazetesi ve onun internet sitelerine karşı başını bizim cenahımızdan bazı gazeteci dostlarımızın çektiği iki kampanya başlatılmıştı.

İslami camiadan ne kadar vicdanlı! Abimiz, ablamız varsa alayı sıraya girdiler Akit gazetesini kınamak için.

Kınama mesajını içeren imzalı belgeler elden ele coşkuyla dolaştı.

Adaletli ve vicdanlı olmak adına bu işin altına imza atıyordu ağabeylerimiz, ablalarımız.

Geçtiğimiz pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde "vur vur" çığlıkları arasında linç edilmek istendi Akit Gazetesi muhabiri.

Neredeyse yirmi yıldır bu ülkede mesleğini icra etmeye çalışan bir medya kuruluşunun muhabirinin haber alma hakkı İstanbul Barosu idarecileri tarafından cebir ve şiddet yoluyla engellendi.

İnsan ister istemez şöyle bir etrafına bakıyor.

Gözler önce vicdan diyen, insanlık, adalet diyen dostları arıyor.

Bekliyorsun, şimdi şöyle afili bir açıklama yapacaklar, bu menfur eylemi işleyenlere karşı Akit Gazetesi'ne destek verecekler,"yanındayız" diyecekler.

Bekle, bekle ne ses var ne seda İslami camiada.

Ben şimdi, histerik bir coşku tutulmasıyla "hadi hep beraber Akit'i kınıyoruz" diyerek ortaya saçılan dostlarımıza sormak istiyorum neredesiniz!

Yapmış olduğu bir haberden ötürü Akit Gazetesi'ne kınama mesajları yazmaya pek yatkın olan elleriniz muhabiri tartaklanan aynı gazeteye destek mesajı yayınlamakta bu kadar mı acemi?

Adaleti, vicdanı referans alan tutum ve davranışlarınıza bu durum tenakuz oluşturmuyor mu arkadaşlar?

Daha yazacak, söylenecek çok şey var ama, dostluk hukuku gereği, kardeşlik raconu gereği, refik olmanın getirdiği mesuliyet gereği daha ötesini söylemeye varmıyor dilimiz.