BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,27
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Akıllı yüzük geliyor

Yüzük akıllı telefon ile eşleşerek uzaktan kumanda ve bildirim alıcı olarak işlev görüyor.

Abone ol

Smarty Ring isimli bir ürün için oluşturulan Indiegogo kampanyası hedefine ulaşmayı başardı.
Smarty Ring LED ekranlı, Bluetooth 4.0 kullanan ve akıllı telefon uygulamasına sahip 13mm genişliğinde paslanmaz çelikten bir yüzük. Yüzük akıllı telefon ile eşleşerek uzaktan kumanda ve bildirim alıcı olarak işlev görüyor.

HIZLI ARAMA, ARAMA KABULU, KAMERA ÖZELLİKLERİNİ ÇALIŞTIRABİLİYOR

Yüzüğün yetenekleri arasında zamanı gösterme, arama kabul edip reddetme, müziği kontrol etme, akıllı telefonun kamerasını başlatma ve hızlı aramalar yapabilme yer alıyor. Ayrıca kullanıcıları mesaj, email, Facebook, Twitter, Google Hangouts ve Skype bildirimlerini haber ediyor. Çift zaman dilimi desteği, geri sayım saati, kronometre, alarm da yüzükte bulunuyor. Aynı zaman da telefonunuz yüzükten 9 metre uzaklaşırsa yüzük alarm veriyor, böylece bir nevi takip cihazı olarak da kullanılabilir.

Yüzük Android ve iOS destekliyor, cihazın Bluetooth 4.0’ı varsa yüzük ile uyumlu olmamak için bir sebebi yok. Üreticileri 22mAh pilden 24 saat pil ömrü sözü veriyorlar, şarj ise kablosuz indüksiyon padleri ile gerçekleşiyor.

Daha az özelliğe sahip ucuz versiyonları var, tüm özellikler ile sahip olmak isterseniz Indiegogo kampanyası sırasında 175$’a Smarty Ring sahibi olabilirsiniz. Piyasa fiyatı ise 275$ olarak düşünülüyor. Şu an Smarty Ring sadece bir konsept fakat üreticiler Nisan 2014’te teslimata başlayacaklarını tahmin ediyor. Hala birkaç saat varken fırsatı kaçırmayın.

İŞTE O YÜZÜĞÜN YAPABİLDİKLERİ: