BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,74
ALTIN 2.408,31
HABER /  DÜNYA

Eşini öldüren kocaya sadakat indirimi

Samsun’da 17 yıllık karısını internetten başkasıyla görüştüğü gerekçesiyle 28 yerinden bıçaklayarak öldürmekten yargılandığı mahkemede önce ...

Abone ol

Samsun’da 17 yıllık karısını internetten başkasıyla görüştüğü gerekçesiyle 28 yerinden bıçaklayarak öldürmekten yargılandığı mahkemede önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sanığın cezası, "evlilikte sadakat hükmünün ihlali" nedeniyle 18 yıl 4 aya indirildi.
Olay, İlkadım ilçesi Karadeniz Mahallesi Letafet Caddesi numara 48’de bulunan Bulut Apartmanı’nın 1. katında yaklaşık 20 ay önce gece meydana geldi. Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde teknisyen olarak çalışan Ahmet Candan (47), evlerinin salonunda 17 yıllık karısı 2 çocuk annesi 44 yaşındaki Birsen Candan’ı çeşitli yerlerinden bıçaklayıp, bıçağın sapının kırılması sonucu bir başka bıçak alıp eşinin kalbine saplayıp öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Eşini internette başkaları ile konuştuğu iddiasıyla öldüren Ahmet Candan’ın Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması sona erdi. 20 aydır tutuklu bulunan Ahmet Candan, "Eşim bir kişiyle sürekli telefonla görüşüyordu. Kendisini bu konuda ikaz ettim. Hatta telefon numarasını bile birlikte karar vererek değiştirdik. Ancak telefon konuşmasını sürdürdü. Eve dinleme cihazı yerleştirdim. Eşimin telefonla konuştuğu kişiye ulaştım. Her defasında telefona babası çıkıyordu. Boşanmak için dava açtım. Eşim 2 kez ilaç içerek intihara kalkıştı. Beni aldatmadığını söyledi. Ancak, aynı kişi ile internetten chat yaptığını tespit ettim. Olay gecesi chat yaparken kendisini yakaladım. Tartıştık. ‘Chat yaptığı kişi ile evleneceğini’ söyledi. Tartışma sırasında kolumu ısırdı. 20 ay geçmesine rağmen ısırık izi hala kolumda belli. Olay bu şekilde meydana geldi" dedi.
Ahmet Candan’ın avukatı Ata Giritli ise, "Maktul telefonla ve Facebook’ta tanıştığı bir erkekle görüşerek ve mesajlaşarak müvekkilimi aldatmakla yetinmeyip, bu erkekle telefonla görüşürken müvekkilim için ’sümsük’ diyerek hakaret etmiş, bu hakaretleri ile müvekkilimizin erkeklik onur ve gururunu ayaklar altına almıştır. Maktul eşine karşı sadakat davranışından vazgeçerek İstanbul’da oturan Muhammed C. adlı kişi ile telefon görüşmesini sürdürmüştür. Söz konusu kişi ile sosyal medyada da chat yaparak görüştüğü tespit edilmiştir. Bu öldürme olayı kadına ya da eşe şiddet, kıskançlık ve şüphecilikten kaynaklanmamıştır. Bu olay ağır tahrik altında meydana gelmiştir. Sayın mahkeme kamuoyundaki algıları ve öngörüleri mahkeme salonunun eğişinde bırakarak vicdani bir kanaatle kara vereceğinden inancımız sonsuzdur" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, Ahmet Candan’ı "kasten adam öldürmek" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eşenin internetten bir başkası ile chatleşmesi, sanığın ikaz etmesine rağmen bu eyleminden vazgeçmemesi üzerine ’evlilikte sadakat hukukunun ihlali’ nedeniyle tahrik hükümlerini uygulayan mahkeme, cezayı 22 yıla, duruşmadaki iyi hali ve tutumunu da göz önünde bulundurarak 18 yıl 4 aya indirdi.
(İHA)