BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Akil İnsanlar dan Gezi Parkı açıklaması

Akil İnsanlar Karadeniz Grubu üyeleri Ahmet Gündoğdu ve Prof. Dr. Vedat Bilgin, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda...

Abone ol

Akil İnsanlar Karadeniz Grubu üyeleri Ahmet Gündoğdu ve Prof. Dr. Vedat Bilgin, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Akil İnsanlar Karadeniz Grubu üyesi ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İstanbul’da yaşanan olaylarla ilgili her iki tarafı bir araya gelerek ne yapacaklarını ve neye karşı olacaklarını konuşmaya davet ederek, “Çözüm sürecine karşı olanlar, bayrağımıza karşı olanlar, değerlerimize karşı olanlar Reyhanlı’da aradığı pası Reyhanlı’da bulamayanlar Taksim’de pas arıyorlar. Bu pası vermemeye devam ediyorum” dedi.
İstanbul’da bir tarafın “Taksimde tarihi canlandıracağız. AVM yapmayacağız. Daha da güzelleştireceğiz. 13 ağacın yerini değiştireceğiz” dediğini, diğer tarafında “ağacıma dokunma” dediğini dile getiren Gündoğdu, “Ben her ikisini de iyi niyetli saygın olarak görüyordum olayları düne kadar takip ederken. Çünkü bir yerde yeşil doğa sevgisi var. Diğer yerde de tarihi canlandırma var. Doğayı korum var mükemmel. Ama dünden beri yeşili seven ve koruyan değil bu krizden geçim kaynağı elde etmek isteyen provokatörler ortaya çıktı” diye konuştu.
Gezi parkında polisin müdahale şeklini de eleştiren Gündoğdu, polisin kullandığı güçün orantısız güç olduğunu sözlerine ekledi.
Akil İnsanlar Karadeniz Grubu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Bilgin ise, yaşananları Türkiye’ye yakıştıramadığını söyledi. İstanbul’daki park meselesinde şehirlerin tarihi kimliklerinin zedelenmesini çok acıtıcı ve medeniyet değerlerine karşı bir yıkım olarak gördüğünü açıklayan İstanbul’da bu yıkımı defalarca yapmaya çalıştılar. İlber Hoca hiç olmazsa sur içini korumamız lazımdı diyor. İngiltere’de gördüm 14. 15 yüzyıla ait yapılar hala ayakta. Bir çok Avrupa şehrinde bunu görüyoruz. Topçu kışlası’nın yıkılması da tarihe saygısızlıktır. Bugün o parkın kimliğini de muhafaza etmek gerekir. Oraya AVM yapılacağı provokasyonu var bu doğru değil. Sayın Başbakan tarafından bu açıklamalar yapıldı. Dolaysıyla ortada bir mahkeme kararı vardır. Ağaçların kesimini durdurmuştur. Yürütmeyi durdurmuştur. Hukuka saygılı olmak lazım. Mahkemeye saygılı olmak lazım. Belediye Başkanları da her insan gibi zaman zaman hata yapabilirler. Bu meseleyi Türkiye’nin tarihsel kent kimliğini koruyacak bir şekilde ele almak lazım diye düşünüyorum. Meseleyi 40 satır 40 katır şeyine tırmandırmamak lazım. Tırmandırmakta yanlış olur diye düşünüyorum. Meselelere sağduyuyla, çevre farkıyla, kent kimliği farkıyla ve tarihsel kimliğimiz ve uygarlık değerlerimiz açısından sahip çıkmamız gerekiyor. Buradan politik bir mesele çıkartmak, çatışma alanı yaratmak burada yeniden bir Ergenekon çıkışı için bir veri bulmak böyle bir ahlaktan meseleye bakmak ayrıca yakışıksız buluyorum. Türkiye’ye yakıştıramıyorum.
(İHA)