BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

AKİL İNSANLAR AŞİRET SOFRASINDA

Yımaz Ensaroğlu başkanlığındaki Güneydoğu Anadolu Akil İnsanlar Heyeti, Mardin’nin Kızıltepe ilçesinde bulunan Altıntoprak köyünde Kikan aşi...

Abone ol

Yımaz Ensaroğlu başkanlığındaki Güneydoğu Anadolu Akil İnsanlar Heyeti, Mardin’nin Kızıltepe ilçesinde bulunan Altıntoprak köyünde Kikan aşiretinin lideri ve kanaat önderleri ile görüştü. Görüşmeden sonra Akil Adamlar’a yerde kurulan aşiret sofrasında yemek ikram edildi.
Ankara’dan uçakla Mardin Havaalanı’na gelen Güneydoğu Anadolu Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Yılmaz Ensarioğlu ve Mehmet Emin Ekmen, buradan Altıntoprak köyüne geçti. Heyet, Timurağaoğlu’na ait köy odasında Mardin ve Suriye’de bulunan Kikan aşiretinin lideri Abdulkadir Timurağaoğlu ile görüştü. Köy odasında açıklama yapan Güneydoğu Anadolu Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Yılmaz Ensarioğlu, cumhuriyet öncesinden beri bu topraklarda bu milletin birlikte yaşaması için ciddi bedeller ödemiş insanların var olduğunu belirterek, "Eskiden beri bu toplumda bölünmeyi ayrılmayı parçalanmayı değil aslında birlikte yaşamayı iradesini özenle korumuş insanlar var. Bu amaçla bugün böyle bir büyüğümüzün yanındayız. Doğrusu yerel geleneksel kanaat önderleri Güneydoğuda da insanların sözlerine düşüncelerine, görüşlerine önem veren insanlardır. Çünkü bunların düşüncelerini tavsiyelerini bu süreçlere katmazsak yapılacak yeni düzenlemelerin atılacak yeni adımların toplumsallaşması daha zor olacaktır. Ben umuyorum ki bundan sonra topraklarda daha fazla kan akmaz. İnsanlar huzur içinde barış içinde yaşamayı sürdürürler" dedi.
Kikan aşireti lideri Abdulkadir Timurağaoğlu ise, 30 yıldır bölgede süren gözyaşı ve kanın artık durması gerektiğine inandığını söyledi. Timurağaoğlu, "Bu konuda barışa atılacak her adımı destekliyoruz. Sizlerin de bu barışın tesisi için üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum" diye konuştu.
Daha sonra basına kapalı olarak Timurağaoğlu ile görüşen Akil İnsanlar Heyeti aşiret sofrasında yemek yedi.
(İHA)