BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ÖCALAN’IN YOL HARİTASI AÇIKLANIYOR, BAŞBAKANINKİNİ BİLMİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, "Öcalan’ın yol haritası açıklanıyor, Başbakanın yol haritasını bilmiyoru...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, "Öcalan’ın yol haritası açıklanıyor, Başbakanın yol haritasını bilmiyoruz" dedi.
CHP Gaziantep Milletvekili Serindağ, TBMM’de yapığı basın toplantısında, AK Parti’nin toplumu dönüştürmeye yönelik uzun süredir faaliyetlerde bulunduğunu belirterek yapılan faaliyetlerle Cumhuriyet’in temel ilkelerinin yok edildiğini ve laiklik ilkesinin içinin boşaltıldığını iddia etti.
Serindağ, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görev ve yetkilerinin dışına çıktığını savunarak eğitim birliğinin de bozulduğunu öne sürdü. İslamiyet ile demokrasinin, kadın-erkek eşitliğinin, çağdaş hukuklu demokrasiyi bağdaştıran bir devlet ve toplumsal düzeni gerçekleştiren Türkiye’de bu kazanımlarının gözardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Serindağ, Türkiye’nin dokusunun değiştiğini iddia etti. Laikliğin lafta kaldığını öne süren Serindağ, bu sürece ’dur ’ demenin gerektiğini savundu.
Çözüm süreci ilgili bir soru üzerine ise Serindağ, AK Parti’nin ne yapmak istediğini bilmediklerini ifade ederek "Öcalan’ın yol haritası açıklanıyor, Başbakan Erdoğan’ın yol haritası bilinmiyor" ifadesini kullandı.
(İHA)