BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Rusya açıklaması

Davutoğlu, Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara yükseltmek istediklerini söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Bu 100 milyar dolara ulaşmak üzere daha önce de yaptığımız vize muafiyeti gibi daha güçlü adımlarla bunu destekleyecek şekilde bu ilişkileri geliştirmeye kararlıyız.” dedi.

Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun 3. Toplantısı Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi. Buradaki toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un yanı sıra her iki ülkeden üst düzey bürokratlar katıldı. Heyetler arası yapılan söz konusu toplantı basına kapalı gerçekleştirildi. Toplantının ardından her iki bakan birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Bakan Davutoğlu, Rusya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin sorunsuz şekilde devam ettiğini söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin son dönemde kat ettiği mesafeyi herkesin hayranlıkla izlediğini ifade eden Bakan Davutoğlu, “Gerçekten son yıllarda sadece ekonomik ve ticari alandaki işbirliğimiz olağanüstü bir düzeye ulaşmakla kalmadı; hemen hemen her alanda Türkiye ile Rusya arasındaki temaslar büyük bir yoğunluk kazandı. Sadece dışişleri bakanlıklarımız arasında 16 ayrı konuda istişari mekanizmaya sahibiz. Türkiye Rusya arasındaki ilişkiler bu anlamda örnek teşkil edecek şekilde ilerlemektedir.” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in İstanbul’a yaptığı ziyareti hatırlatan Davutoğlu, “Her iki ülke arasında aldığımız kararlar ve kat ettiğimiz mesafe konusunu ele aldık. Bundan sonrası ile ilgili planlamalar yaptık. İkili ilişkiler bağlamında yine büyük bir memnuniyetle ifade ediyoruz ki;bu mekanizmalarla ikili ilişkilerimiz sorunsuz şekilde ilerlemektedir. Şimdiki hedefimiz 100 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmaktır. Zaten birçok konu ortak açıklamamızda da beyan edilmiştir. Bu 100 milyar dolara ulaşmak üzere daha önce de yaptığımız vize muafiyeti gibi daha güçlü adımlarla bunu destekleyecek şekilde bu ilişkileri geliştirmeye kararlıyız.” şeklinde konuştu.