BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

SAMET AYBABA SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, kulübüyle 4 yıllık sözleşmesinin olduğunu belirterek, sezon sonu yönetimle oturup özeleştiri yapabil...

Abone ol

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, kulübüyle 4 yıllık sözleşmesinin olduğunu belirterek, sezon sonu yönetimle oturup özeleştiri yapabileceklerini söyledi.
BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştiren Samet Aybaba, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
Avrupa kupalarına katılma şanslarını değerlendiren Aybaba, önlerinde 5 maç olduğunu ve Avrupa kupalarına katılma şanslarının matematiksel olarak yüksek olduğunu söyledi.

"ŞAMPİYONLUK SADECE TAKIM OLARAK BAŞARILACAK BİR İŞ DEĞİL"
Siyah-beyazlı takımdan sezon başına kimsenin ümitli olmadığını ama beklentileri yükselttiklerini vurgulayan Aybaba, "Sezon başında kimse bizim bu seviyede oynayacağımızı düşünmüyordu. Şuanki görüşlerle sezon başındaki görüşler birbirine zıt. Şampiyonluk ise sadece futbol takımının isteğiyle ve çabasıyla olmuyor. Taraftar da, yönetim de, medya da istemeli ki o takım şampiyon olsun" diye konuştu.

“SEZON SONU YÖNETİMLE OTURUR ÖZ ELEŞTİRİMİZİ YAPARIZ”
Beşiktaş teknik direktörü Aybaba, sezon sonu takımdan ayrılacağı hakkında çıkan dedikodulara da 4 yıllık mukavelem var diye cevap verdi.
Samet Aybaba, "Sezon biter, oturur yönetimle takımın genel performansını değerlendiririz. Öz eleştiri yaparız. Yönetimimizle bu zamana kadar her şeyi birlikte yaptık. Bundan sonra da öyle olur" açıklamalarında bulundu.

“KUPA MAÇLARI ZORLU VİRAJA GİRDİ”
Türkiye Kupası’nda oynanacak yarı final maçlarının zorlu geçeceğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Yarı final maçlarında 4 takımın da şansı aynı oranda. Fenerbahçe kupanın favorisi gibi gözükse de maç günü hangi takımın form durumu yüksekse o maçın galip gelen tarafı olacaktır. Tek müsabakalı maçlar her zaman zor olur” şeklinde konuştu.

“GOLÜN VERDİĞİ MUTLULUKTUR”
Beşiktaş’ın Antalyaspor ile geçen hafta oynadığı maçta mücadelenin tek golünü atan Olcay Şahan’ın gol sonrası sevincinin eleştirilmesine de yanıt veren Aybaba, "Golün verdiği heyecanla futbolcular kendinden geçiyor. Bu gayet normal. Olcay Şahan yanlış bir hareket yapma düşüncesinde bir futbolcu değil, insan olarakta yapısı buna müsait değil. Golün verdiği mutluluktur" dedi.

“TRANSFERDE İŞİN GERİ KALAN KISMI YÖNETİMDE”
Siyah-beyazlıların başarılı teknik direktörü Samet Aybaba, transfer araştırmalarının uzun süredir devam ettiğini dile getirdi. Aybaba, "Yeni sezon için transferlerle ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Aslına bakılırsa transfer konusunda işin teknik kısmı tamamen halledilmiş durumda. İşin geri kalan kısmı yönetime kaldı" ifadelerini kullandı.

“BEŞİKTAŞ CİDDİ SIKINTILAR İÇERİSİNDE”
Gelecek seneki hedefleri belirleme konusunda çalışmalara başlandığını vurgulayan Samet Aybaba, "Kulübümüz ciddi sıkıntılar içerisinde. İlk önce onların üstesinden gelmeliyiz. Beşiktaş bu sene bir şeyleri yapma ve başarı konusunda iyi yerlere geldi” diye konuştu.

"OĞUZHAN ÇOK YETENEKLİ"
Siyah-beyazlı takımın yetenekli futbolcusu Oğuzhan Özyakup’un Medical Park Antalyaspor maçında oyuna girdikten sonra maçın gidişatını değiştirdiğini belirten Aybaba, "Antalyaspor maçında Oğuzhan hamlesi takıma çok katkı sağladı. Oğuzhan’ın golde çok katkısı var ama Necip’in de hakkını vermek gerek. Pas trafiğini başlatan yönlendiren Necip oldu. Oğuzhan çok kaliteli futbolcu ama Necip’in de hakkını vermek lazım” dedi.
Basın mensuplarının A Milli Takım Teknik irektörü Abdullah Avcı’nın, İbrahim Toraman’ın boyunun küçük olduğu hakkında yaptığı açıklama üzerine ise Aybaba, o konu hakkında hiçbir bilgisi olmadığını söyledi.
(İHA)