BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

DOKTOR ERSİN ARSLAN BAŞKENT’TE ANILDI

Doktorlar ve sendika üyeleri, Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla yaşanan şiddet olaylarını protesto etti. Eylemde, Sağlık Bakan...

Abone ol

Doktorlar ve sendika üyeleri, Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla yaşanan şiddet olaylarını protesto etti. Eylemde, Sağlık Bakanlığı önüne çelenk ve kalp şeklindeki dövizler bırakıldı.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Tabipler Birliği (TTB), Ankara Tabipler Odası üyeleri ve iş bırakan doktorlar, Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıl dönümünde sağlık çalışanlarına şiddeti protesto etti. Ankara İbni Sina Hastanesi önünde toplanan sendika üyeleri ve doktorlar, ‘bu şiddet sona Ersin’ yazılı dövizler ve siyah balonlarla Sağlık Bakanlığı’na yürüdü. Bakanlık binasının önüne çelenk ve kalp şeklindeki pankartları bırakan protestocular, “Sağlıkta dönüşüm ölüm demektir” sloganları attı. Bakanlık önünde basın açıklamasını yapan SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırıldığını belirterek, “Bozuk bir sağlık sistemi, tedavi edilemeyen hastalar, çalışanlara yönelik şiddet var. Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şekilde nitelikli sağlık hizmeti verilmez. Üzgünüz, kırgınız. Bizi şiddetle karşı karşıya getiren bu sisteme karşı. Çocuklarımızın, haklarımızın ve halkımızın sağlık hakkı için bugün hizmet veremiyoruz” dedi.
Sendika üyeleri ve doktorlar, ellerindeki siyah balonları gökyüzüne bırakarak eyleme son verdi. Grup, olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)