BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  DÜNYA

Akıl hastaları firarda

Kenya’nın başkenti Nairobi’de 40 akıl hastasının müşahede altında tutuldukları hastaneden kaçtıkları bildirildi. Kaçan akıl hastalarının ara...

Abone ol

Kenya’nın başkenti Nairobi’de 40 akıl hastasının müşahede altında tutuldukları hastaneden kaçtıkları bildirildi. Kaçan akıl hastalarının arasında şiddet eğilimli olanların da bulunduğu belirtildi.
Doğu Afrika ülkesi Kenya’da, 40 akıl hastasının güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirerek başkent Nairobi’deki Mathari Akıl Hastanesi’nden kaçtığı bildirildi. Tedavi altında oldukları akıl hastanesinden firar eden akıl hastaları arasında şiddete eğilimli olanların da bulunduğu belirtilirken, firari akıl hastalarının yakalanması için polis tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Kenya gazetesinde çıkan haberde, akıl hastalarının hastaneden firar etmelerinin nedeni olarak ’kendilerine verilen ilaçların etkisiz olduğunu iddia etmeleri’ olduğu bilgisine yer verildi. Hastane yönetiminin zaman kaybetmeden polisi konuyla ilgili bilgilendirmesinin ardından hadise mahalline intikal edenlerden, Nairobi polis memuru Moses Ombati, hastaların, güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirip kaçmadan önce bir protesto gösterisi tertip ettiklerini bildirdi. Bölgesel Polis Komiseri Samuel Anampiu ise, polisin firarileri yakalamak için harekete geçtiğini belirterek, “Onların tüm özelliklerini biliyoruz ve elimizde fotoğrafları var. Bu bizim için onları belirlememizi kolaylaştıracak” şeklinde konuştu.
40 akıl hastasını firar ettiği Mathari Akıl Hastanesi’nin Kenya’daki en büyük psikiyatri merkezi olduğu biliniyor. Kenya’da faaliyet gösteren insan hakları örgütleri 2011 yılında ’insan hakları suiistimali’ iddiasıyla suçladıkları psikiyatri merkezinde bir soruşturma başlatılması talebinde bulunmuşlardı. ABD kaynaklı bir haber ajansı tarafından kısa bir ziyaret de düzenlenen Mathari’de bir akıl hastasının, kilitlendiği hücrede ölü bir bedenle birlikte yaşamak durumunda bırakıldığı tespit edilmişti.
(İHA)