BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Akıl almaz ölüm

Adana’da, sulama kanalında yüzme öğretmek için 11 yaşındaki oğlu ve yeğenini bir iple ağaca bağlayan kişi, ipin kopması sonucu boğulma tehli...

Abone ol

Adana’da, sulama kanalında yüzme öğretmek için 11 yaşındaki oğlu ve yeğenini bir iple ağaca bağlayan kişi, ipin kopması sonucu boğulma tehlikesi geçiren çocukları kurtarmak isterken, boğularak hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesine bağlı İsmailiye köyünde meydana gelen olayda, seyyar tüpçülük yapan İbrahim E. D. (45), oğlu Murat (11) ile kardeşi Ersan D.’nin (41) aynı yaştaki oğlu Emre’ye yüzme öğretmek için, çocukları DSİ’ye ait sulama kanalına götürdü. İbrahim E. D., çocuklara yüzme öğretmek için ilginç bir yöntem deneyerek, kanalın yanı başında bulunan ağaca bağladığı ipi çocukların beline bağlayarak, suya soktu.
Çocuklar burada bir süre ipe bağlı olarak yüzme öğrenmeye çalışırken, ancak 10 dakika geçtikten sonra ipin kopmasıyla, kanalda sürüklenmeye başladılar.
Boğulma tehlikesi geçiren çocukları kurtarmak için suya atlayan İbrahim E. D. ise, çocukları suyun yüzeyinde tutmayı başarsa da, kendisi batıp çıkmaya başladı. Bu arada, yoldan geçen vatandaşlar suya atlayıp iki çocuğu çıkardılar ancak, İbrahim E.D.’yi ise bulamadılar.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine, jandarma ekipleri ve sualtı polisleri geldi. Sualtı polisi kanalda yaptığı aramada, şahsın cesedini yaklaşık 300 metre uzaklıkta buldu.
İbrahim E. D.’nin cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, burada otopsi yapıldıktan sonra ailesi tarafından alınarak Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.
Olayın şokunu üzerinden atamayan çocuklar ise, evde taziyeleri kabul etti. Boğularak hayatını kaybeden şahsın kardeşi Ersan D., ağabeyinin çocukları yüzme öğretmeye götürdüğünü, bu nedenle ağaca bağladığı ipi çocuklara bağladığını, ancak daha sonra ipin kopması sonucu suda sürüklenen çocukları kurtarmak için boğulduğunu anlattı.
(İHA)