BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Akif Ersoy Kartalda anıldı

Kartal'da şair Mehmet Akif Ersoy ölümünün 70. yılında anıldı, resim yarışması ödülleri dağıtıldı.

Abone ol

İstiklal Marşımızın yazarı ve Vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY, ölümünün 70. yılında Kartal’da düzenlenen bir dizi etkinlikle anılırken, resim yarışmasında ödül kazanan öğrencilere de hediyeleri verildi. İlk üç dereceye giren ilköğretim öğrencilerinden birincilere bilgisayar, ikinci ve üçüncülere de bisikletleri törenle verildi.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ndeki anma törenine çok sayıda davetli, öğretmen ve öğrencinin yanı sıra, Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR katıldı. Ünlü şairin hayatının anlatıldığı belgeselin ardından Tiyatro Turuncu tarafından “Ayrılık Hissi Nasıl Girdi Sizin Beyninize?, Bayram, Birlik, Bülbül, Çanakkale Şehitlerine, Canan Yurdu, Cenk Marşı, Ey Yolcu, Hüsran, Kocakarı ile Ömer, Kosova, Müslüman Nerede, Necid Çöllerinde, Uyan, Şehitler Abidesi için, Birlik Bağı” adlı şiirler seslendirilirken salonda duygu dolu anlar yaşandı. Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR yaptığı konuşmada, ünlü şairin yaşadığı sürece sözünü tutan, erdemli, toplumsal sorunlara duyarlı, mücadeleci, daima ezilmişlerin yanında yer alan, yüreğinde vatan sevgisi hiç eksik olmayan örnek bir insan olduğunu söyledi. Şiirlerinde vatan sevgisi, hürriyet, erdemlilik, kahramanlık ve ‘Kocakarı ile Ömer’ şiirinde olduğu gibi bugünün sosyal belediyeciliğine örnek sayılabilecek toplumsal konulara da yer verdiğini ifade eden başkan, 70. yılında anılan şairin yıllar geçse de bu özelliklerinin her nesil için örnek olması gerektiğini ifade etti.

Başkanın konuşmasının ardından Kartal Doğa Koleji’nin geçtiğimiz aylarda ilköğretim okullar düzeyinde düzenlediği ve Kartal’daki okulların büyük ilgi gösterdiği “Kartal” konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini, yine başkan Arif DAĞLAR tek tek sahiplerine verdi. Buna göre 1-2 ve 3. sınıflar düzeyinde birinci Ali Emre DERELİ’ye bilgisayar, ikinci Nazan KILINÇ ve üçüncü Ongun Alp BABA’ya bisiklet verildi. 4 ve sırasıyla 5. sınıflar düzeyinde birinci Sinan Taylan ARSLAN ve Nerşah YAVUZ’a bilgisayar, ikinci Kübra ALBAYRAK ve Duygu ASLAN ile üçüncü Yasin GÜRSU ve Hayriye CAN’a da bisikletlerini yine Belediye Başkanı Arif DAĞLAR verdi. Başkan, ödül alan öğrencilerle yakından ilgilenip başarılarının devamı dileğiyle onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.