BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.397,08
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Akdeniz ve Ege'ye yabancı akını

Yabancı yatırımcıların Akdeniz ve Ege kıyılarında satın aldığı gayrimenkuller, ülkeye yeni yatırımlar yaratmaya aracı oluyor.

Abone ol

Yabancı yatırımlarla her geçen gün daha fazla talep gören yazlık tipi konutlar, hem yüksek prim imkanı sunuyor.

Yabancılara konut satışının önündeki engellerin açılmasının ardından yabancı gayrimenkul yatırımcısının Türkiye'ye olan ilgisi, hem inşaat firmalarının hem küçük gayrimenkul yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Muğla Fethiye’de faaliyet gösteren Körfez Dizayn Yapı Ltd.Şti projelerinde yer alan konutların yüzde 65-70'ini yabancı yatırımcıya sattıklarını belirtirken, bu konutların aynı zamanda yabancı turistlere kiralanabileceğine de dikkat çekiyor.

Her yatırımcı gönüllü elçi

Yabancı yatırımcıların, Türkiye'den ev aldıktan sonra adeta gönüllü bir elçi gibi çalıştıklarına dikkat çeken Körfez Dizayn Yapı, Türkiye'den ev alan her yabancı yatırımcının en az 2-3 yakınının daha ev almasına ya da kiralamasına aracı olduğunu belirtiyor. Bu yüzden iyi konut projeleri geliştirmenin ve verilen sözleri tutmanın önem kazandığını vurgulayan Körfez Dizayn Yapı Ltd.Şti, yapılan her yanlış uygulamanın ülkemize pahalıya mal olduğunu belirtiyor.

Körfez Dream Villaları

Körfez Dizayn Yapı tarafından Fethiye Ölüdeniz'de inşa ettiği Dream Villa fiyatları 165 bin euro ile 210 bin euro arasında değişiyor. Nisan 2013'de tamamlanan site, 7 bin 381 metrekare arazi üzerinde 15 villadan oluşuyor. Tripleks olarak inşaa edilen villalar bölgenin en prestijli konut projeleri arasında yer alıyor. 175 metrekarelik ortak havuzlu villalarda 4 yatak odası ve 3 banyo bulunuyor.205 metrekarelik özel havuzlu villalarda 4 yatak odası, 3 banyo standart olarak şömine bulunmaktadır. Ayrıca merkezi ısıtma sistemi ve klima tesisatı tüm villalarda bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri:

Tel: (0252) 613 4 555