BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.397,82
HABER /  DÜNYA

Bayan personele saldırı kamerada

Muş Belediye Meclisi Üyesi M.S’nin yanındaki bir kişiyle birlikte belediyenin kadın personeline saldırıp kurumun kapı ve bilgisayarlarına za...

Abone ol

Muş Belediye Meclisi Üyesi M.S’nin yanındaki bir kişiyle birlikte belediyenin kadın personeline saldırıp kurumun kapı ve bilgisayarlarına zarar verdiği öğrenildi.
İddiaya göre, H.S. isimli vatandaşın iş takibi için Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne gelen BDP’li meclis üyesi M.S., imar konusuyla ilgili Şehir Plancısı B.U. ile görüştü. Bir süre U. ile meclis üyesi, bayan personele saldırmaya kalkıştı. Özel güvenlik görevlileri ve kurum personellerinin araya girmesiyle U. tartışmanın yaşandığı odadan çıkartılırken, M.S. ve beraberindeki H.S. , kapı ve bilgisayarı kırmaya başladı. Personeller tarafından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden çıkartılan S. ve S., belediyeye çağrılan polise teslim edildi. Tartışmayı duyan Belediye Başkanı Necmettin Dede, hemen birimde inceleme yaptı. Daha sonra gazetecilere açıklamalardan bulunan Başkan Necmettin Dede, belediyede müessir bir olay yaşandığını söyledi. 1,5 yıldır imar planı üzerinde çalıştıklarını ifade eden Dede, “İmar planının son safhalarına doğru vatandaşın çok hırçınlaşmış, daireye karşı sanki kinle gelmiş ve belediyenin bütün imkanlarını elde etmek için hırsa bürünmüş olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Bugün de maalesef BDP’nin meclis üyesi M.S. , başkasının işini takip etmek üzere daireye geliyor. Memur arkadaşımızla görüşüyor. Bizim personel de ‘çapınız ve tapunuzla gelmeniz gerekiyor’ demiş. Buna karşın arkadaşımız memura hakaret ediyor. S. ile birlikte gelen bir kişi, memura saldırıyor ve kapı ile bilgisayarları kırıyor. Karşılarında bir erkek olsa veya fiili mukavemet olsa aklım erer. Bir bayana karşı bu şekilde hücum etmelerine mana veremiyorum. Bir daire içinde bunu kınıyorum” şeklinde konuştu.
Belediye binasına gelen polis, şahısları gözaltına alırken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
(İHA)