BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.404,13
HABER /  DÜNYA

Akil müdürden akil davranış

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, öğretmeni darp eden baba ile öğretmeni makamında barıştırıp helalleştirdi. <br/>Merkez Seyh...

Abone ol

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, öğretmeni darp eden baba ile öğretmeni makamında barıştırıp helalleştirdi.
Merkez Seyhan ilçesindeki 9 Mayıs 2013 günü 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu’nda görevli Beden Eğitim Öğretmeni Galip Çelik, 5. sınıf öğrencisi M.D.’yi darp etti. Çocuk eve geldiğinde kafasında 3 tane şiş olduğunu gören baba akrabalarıyla birlikte öğretmenle konuşmak için okula gitti. Baba Hüseyin Doğan öğretmene "neden benim oğlumu dövdünüz" deyince öğretmen "Ben müfredata göre davrandım" dedi. Bunun üzerine çıkan tartışmada baba öğretmenin yüzüne yumruk atınca öğretmen hastanelik oldu. Olaydan sonra konu haber yapılınca konu adliyeye taşındı. Baba öğretmene vurduğu için pişman olduğunu, öğretmen ise şikayetçi olmayacağını çocuğunun acı çekmesine dayanamayarak fevri harekette bulunduğunu belirterek şikayetinden vazgeçti. Bu sırada Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet devreye girerek öğretmen ve babayı bir araya getirmek için çalıma başlattı. İkisiyle de ayrı ayrı görüşen Selamet, makamında öğretmen ve babayı buluşturdu. Baba Doğan, okula giderken amacının öğretmeni darp etmek olmadığını ancak orada aniden olayın geliştiğini öğretmenin yüzüne vurduğu için pişman olduğunu yüze vurmanın haram olduğunu bu nedenle üzgün olduğunu öğretmenle helalleşmek istediğini söyledi. Öğretmen Çelik’te babanın fevri davrandığını bu tür olayların olabileceğini, ancak herkese örnek olmak için baba ile barıştığını söyledi.
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Selamet ise öğretmenlerin çok önemli olduğunu, onların bir toplum yetiştirdiğini belirterek, "Öncelikle bu olaydan dolayı üzüntülerimi belirtmek isterim. Ama bu şekilde tatlı bir hadiseyle sonuçlanması, hem öğretmenimizin, hem velimizin bir araya gelerek birbirlerinden helallik istemeleri, birbirlerine haklarını helal etmeleri ve güzel bir şekilde sonuçlandırmaları bizi memnun etti" dedi.
Öğretmenlerin geleceğin tasarımcıları olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Öğretmenlik bir meslek olmaktan ziyade, geleceğimizi kurmak üzere görevlendirilmiş özel insanlardır. Bunu bir sadece ekmek kapısı olarak görmemek lazım. Biz insanların konuşarak birbirini anlayabileceği, birbirini hoş göreceğini bazen verilen tepkiler, yanlışlar karşısında bundan vazgeçip özür dileyebileceği, helalleşebileceğini gösterdik. Bu da onlardan biri oldu."
Konuşmanın ardından tokalaşıp öpüşen öğretmen ve veli birbirine hakkını helal ederek barıştı.
(İHA)