BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,53
HABER /  DÜNYA

Akar ve Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz açıklaması: Hakkımızı koruyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve çıkarlarımızı kararlılıkla korumaya devam edeceğiz." derken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Uluslararası hakkımızı koruyoruz" açıklaması yaptı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Katar'da Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, 19. Doha Forumu'na katılmak üzere bulunduğu Katar'da bazı diplomatik temaslar gerçekleştirdi.

"Meşru hak ve çıkarlarımızı koruyacağız"

Çavuşoğlu'nun forum kapsamında Serrac ile yaptığı görüşmede, Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" ele alındı. Görüşmeye ilişkin Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve çıkarlarımızı kararlılıkla korumaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

"Uluslararası hakkımızı koruyoruz"

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile görüştü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in de katıldığı görüşmede, Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın yanı sıra askeri ve güvenlik alanlarındaki iş birliği konuları ele alındı.

Akar, toplantı sonrası "Biz deniz hak, alaka ve menfaatlerimiz ile hukuk çerçevesinde yapılması gerekenleri yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Biz sadece uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımızı, hukukumuzu koruyoruz, kollamaya da devam edeceğiz." açıklaması yaptı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Mazhar Alanson ile Erdoğan arasında olay konuşma! Ödül alınca coştu
Foto Galeri Mazhar Alanson ile Erdoğan arasında olay konuşma! Ödül alınca coştu Galeriye Gözat