BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,95
ALTIN 2.448,20
HABER /  POLİTİKA

AK Partiyi şok eden anket

İstanbul'da 'yerel seçimlerde kime oy vereceksiniz sorusu' AKP'yi şoke etti. CHP'yi ise adayını belirleme noktasına getirdi.

Abone ol

29 Mart yerel seçimlerinde en büyük yarış AKP ve CHP arasında İstanbul’da geçecek. İstanbul'da Topbaş'ın oyu yüzde 28, CHP'nin oyu yüzde 15 ama Kılıçdaroğlu aday olursa CHP'nin oyu birden yüzde 32'ye sıçrıyor.

AKP, İstanbul’da mevcut başkan Kadir Topbaş’la yola devam ederken, CHP ise henüz adayını açıklamadı. Ama kamuoyu yoklamaları hızlandı. Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, “İstanbul Yerel Seçimler 2009” araştırmasını 8-12 Ocak tarihleri arasında İstanbul’un 32 ilçesinde gerçekleştirdi.

2 bin 43 kişiyle telefonla yapılan araştırmada, ankete katılanlara, “Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partinin belediye başkanı adayına oy vereceksiniz?” diye soruldu.

TOPBAŞ YÜZDE 28, KILIÇDAROĞLU YÜZDE 32

Araştırmaya katılanların yüzde 28’i AKP’nin belediye başkan adayına oy vereceğini belirtirken, CHP’nin belediye başkan adayına oy vereceklerin oranı ise yüzde 15 oldu.

Ancak ankete katılanlara “Eğer Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da CHP’den aday olursa, tercihiniz ne olur?” diye soruldu. Anketten ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda CHP’nin oyu yüzde 32’ye yükseliyor. Buna göre AKP’ye oy vermeyi düşünenlerin %18’i, MHP’ye oy vermeyi düşünenlerin %48’i ve DSP’ye oy vermeyi düşünenlerin %53’ünün, Kemal Kılıçdaroğlu CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olursa CHP’ye oy verme eğilimleri artacak.