BIST 10.194
DOLAR 32,32
EURO 35,02
ALTIN 2.454,38
HABER /  POLİTİKA

Zekeriya Öz terfi edecek

Ergenekon Savcısı Zekariya Öz'ün hakkındaki iddialar araştırılana kadar terfisi durdurulmuştu. Ama sorun bulunamadı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mehmet Ali Şahin terfisi bir süre için durdurulan Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e "hakkı verilecektir" dedi.

Bir televizyon programına katılan Şahin Savcı Zekeriya Öz’ün görevden alınmasının söz konusu olmadığını ve terfisinde de bir sorun bulunmadığını belirti ve şunları söyledi:

ÖZ BEŞ SAVCIDAN BİRİDİR

"Savcı Öz soruşturmada yer alan savcılarımızdan biridir. En başından beri bütün soruşturmayı yapan Sayın Öz gibi gösterildi. Burada 5 savcı görev yapıyor ve Öz’ün bu soruşturmaya katkısı sadece yüzde 20 oranındadır. DGM yerine Beşiktaş’ta görev yapan mahkemede 21 savcı görev yapıyor. Orada iş yoğunluğu nedeniyle başka savcılara ihtiyaç doğdu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı yazı yazarak 3 tane savcı talebinde bulundu.

NOTU 90'IN ÜZERİNDEDİR

Dosyasında hiçbir sorunu olmayan 90’ın üzerinde notu olan bir savcımızdır. Hakkındaki birtakım iddialar basında yer aldı. Kurul da bu iddiaları araştırmaya karar verdi.

TERFİ EDECEK

Bu araştırma neticesine kadar da terfi işlemi durduruldu. Araştırma sonlanınca yeniden değerlendirilecek. Araştırıldı, bir sorun yokmuş. Bu savcımızın hakkı neyse o verilecektir