BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  MEDYA

AK Parti'ye karşı cemaatin yeni ittifakı

Yazar Akif Beki, cemaati hükümeti bitirmek için 6-7 ekim olaylarına aktif biçimde katılmakla eleştirdi.

Abone ol

Cemaat oylarının Güneydoğu'nu BDP'ye gittiğini söyleyen Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın sözlerini köşesine taşıyan Akif Beki, cemaatin "düşmanımın düşmanı dostumdur" ilkesiyle hareket ettiğini yazdı.

6-7 Ekim Kobani eylemlerinde paralel yapıya mensup polislerin olayları büyüttüğüne dair görüntüleri gündeme getiren yazar, Gülen'in bedduasına gönderme yaparak, "Evlere ateş salmak, sözlü dualarda kalmıyor. 6-7 Ekim de bunun için fiilen duaya çıkanlar gördük." diye yazdı.

AK Parti'ye karşı seküler güçleri göreve çağıran Aysel Tuğluk'un El Cezire'ye yaptığı "Bunların içinde (yani çağrıya icabet edenler arasında) İslami kesimler de var" açıklamasına yer verdikten sonra yazar, yazısına böyle devam ediyor:

EVLERE ATEŞ SALMA DUALARI MÜŞTEREK Mİ?

"Oturduğunuz yerden "Bana domates ver Allah'ım" derseniz kavli dua olur. Ama sözde bırakmaz da dileğinizi gerçekleştirmek üzere eyleme geçer, domatesin tohumunu ekip toprağını da sularsanız buna fiili dua denir. Evlere ateş salmak, sözlü dualarda kalmıyor. 6-7 Ekim de bunun için fiilen duaya çıkanlar gördük.
Dış konjonktür müsait, AK Parti ye IŞİD gömleği giydirmek konusunda Der Spiegel'in, New York Times'ın hummalı gayretleri de ortada.
Geriye kalan, içeride de fırsattan yararlanıp IŞİD'le mücadele kılığında AK Parti'yle mücadele edecek bir seküler güçler ittifakı kurmak...
Cemaat'in, AK Parti ve Çözüm Süreci karşıtı bu seküler güçler ittifakına eklemlenmesini de yadırgatıcı bulmadım diyelim.
Fakat HDP içinden, Kandil'dekilerden, 'Gezi'cilerden bile Aysel Tuğluk'a katılmayanlar, Çözümü bitirme dualarına amin diyerek iştirak etmeyenler mevcutken...
AK Parti'yle Çözüm'ü üst üst koyup bitirmenin ortamını yeşertmek, vasatını hazırlamak, şartlarını olgunlaştırmak için edilen 'evlere ateş salma' duaları da müşterek mi diye sormazsam olmaz."

panzer.jpg