BIST 10.108
DOLAR 32,39
EURO 34,69
ALTIN 2.410,36
HABER /  GÜNCEL

Ağır itham paralel polisler Van'da ihanet etti

Star gazetesi, 6-7 Ekim olaylarını paralel yapılanmaya mensup polislerin kızıştırdığını iddia etti.

Abone ol

Paralel yapılanma Van'daki 6-7 Ekim Kobani eylemlerinde fırsat bilerek çatışmaları alevlendirdi mi?

Van'daki Kobani eylemlerinde polis panzerinin bazı araçları yangına doğru sürüklediğini gösteren görüntüler olay oldu. Star gazetesinin manşetinde yer alan habere göre o polisler paralel yapılanmaya mensup.

Haberde "6-7 Ekim olayları kapsamında sokakları ateşe veren Vandalların eylemlerini paralel yapıya yakın polislerin fırsata çevirmek için kullandığı ortaya çıktı" deniliyor.

"Panzerli ihanet" başlığıyla verilen haberin spotunda "Kobani olaylarına müdahale sırasında Vandalların yaktığı bir aracın yanındaki iki aracı sürükleyerek yakmaya çalışan panzerin sürücüsü ve emri veren polis sefi görevden alındı" ifadeleri yer aldı.

VAN VALİLİĞİ: 2 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Söz konusu haber üzerine yazılı bir açıklama yayınlayan Van Valiliği, “Bugün bazı basın yayın organlarında, 7 Ekim 2014 tarihinde ilimizde meydana gelen olaylara ilişkin görüntü ve haberler yer almıştır. Valiliğimiz daha önce gerekli incelemeler yapmış ve söz konusu haberlerle ilişkisi görülen 2 emniyet görevlisi 10 Kasım 2014 tarihinde görevden uzaklaştırılmış, ayrıca haklarında soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Van’daki sokak kameralarına yansıyan görüntülerde, yanan bir aracın üzerine giden polis panzerinin aracı söndürmek yerine, yanan aracın yakınındaki başka iki aracı daha sürükleyerek yakmaya çalıştığı görülüyor. Van’da polis panzerinin, yanması için araçları alevlere sürüklediği sırada başka bir polisin de olayların aksi istikametteki evlerin pencerelerine doğru peşpeşe gaz bombaları attığı görülüyor.