BIST 10.280
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.418,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'ye 'afişi kaldır' tebligatı

Gaziantep Valiliği, AK Parti'ye afiş, pankart, bilboardlardaki ilanların kaldırılması için tebligat yaptı

Abone ol

Gaziantep Valiliği, CHP Gaziantep İl Başkanlığının ''23 Ağustos 2010 akşamına kadar referanduma ilişkin duvar ilanı, flama ve bayrak asmanın yasal olmadığını, oysa Gaziantep'teki birçok bilboard ve panolarda, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ait, referanduma yönelik 'evet' propagandası yapılan afişler asıldığı ve anons arabası çıkarıldığı'' iddiasına dayanarak yaptığı ''afiş ve ilanların kaldırılması istemini'' değerlendirdi.

Valiliğin başvuruya ilişkin aldığı karar, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen'in imzasını taşıyan yazıyla CHP Gaziantep İl Başkanlığına bildirildi.

Yazıda şu ifadelere yer verildi:

''Duvar ilanı ve afişle propaganda uygulama ve yasaklarının halk oylaması sürecinin başlangıç tarihi olan 31 Mayıs 2010 tarihinden 23 Ağustos 2010 tarihine kadar geçen süre içerisinde izlenmesi, gözetim ve denetimi mülki idare amirlerinin görev ve yetkisi dahilindedir.

Bu çerçevede, dilekçenizde belirttiğiniz anons araçlarıyla ilgili herhangi bir yasaklamanın söz konusu olmadığı, ancak bilboard, pano vs. yerlerde asılı bulunan afiş ve pankartların asılmasının yasak olması nedeniyle, Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep İl Başkanlığına şehrin muhtelif yerlerinde asılı bulunan afiş, pankart, duvar ilanı ve bilboardlardaki ilanların kaldırılması için gerekli tebligat yapılmıştır.''

Bu arada CHP Gaziantep İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, afiş ve ilanlara ilişkin Gaziantep Valiliğine verilen dilekçenin yanı sıra ''seçim kanunlarına muhalefet ve görevi suiistimal'' iddiasıyla sorumlular hakkında yasal işlem yapılması için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.