BIST 10.657
DOLAR 32,13
EURO 34,94
ALTIN 2.433,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

20 yıldır elektriksiz yaşıyorlar

Salihli ilçesine bağlı Barış Mahallesi'nde 20 yıldır yaşayan Alaettin ve Mehmet Sevinç kardeşlerin evinde elektrik bulunmuyor.

Abone ol

Barış Mahallesi 964 Sokak No: 98'de yaşayan iki kardeşten Alaettin Sevinç, eve elektrik bağlatmak için çok uğraştığını ancak 20 yıldır bir sonuç elde edemediğini belirtti.

Fatih İlköğretim Okulu'nun yan tarafında yaşadıklarını belirten Alaettin Sevinç, şöyle konuştu: "Evim daha önce Fatih İlköğretim Okulu bahçesindeydi. Ev okulun bahçesinde kaldığı için yan tarafa ev yaparak buraya taşınmak zorunda kaldık. Evin tapusu olmadığı için Tedaş elektrik bağlamıyor. Bizden önce bu evde elektrik vardı ama giden
kişi aboneliği kapattırdığı için bir daha elektrik aboneliği alamadık. Ben elektriği ücretsiz olarak da istemiyorum. Kullandığımın parasını ödeyeceğim."

PİLLİ RADYOSUNU YANINDAN AYIRMIYOR

Pilli bir radyo ile dünyada olan biteni takip edebildiğini belirten Alaettin Sevinç, şunları söyledi: "İstanbul doğumluyum. Gazete okumayı ve haber dinlemeyi çok seviyorum. Elektrik olmadığı için haberleri pilli radyomdan takip ediyorum, üç güne bir pil değiştiriyorum."

ELEKTRİK YÜZÜNDEN EŞİNDEN AYRILDI

Evde elektrik olmadığı için eşinden 13 yıl önce boşandığını söyleyen Alaettin Sevinç, iki çocuk babası olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Önceden inşaat ustasıydım. 15 yıldır çalışmıyorum. 3 aydan 3 aya yaşlılık aylığı olan 590 TL ile geçimimi sağlıyorum. Kardeşimde yine 3 aydan 3 aya 290 TL alıyor. Eşim 13 yıl önce evde elektrik yok diye evi terk etti. Bir firmanın bir kutu verdiği mumla yaşamımızı sürdürüyoruz. Yetkililerin bana ve kardeşime konu hakkında yardımcı olmalarını bekliyoruz."