BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin türbana giren vekilleri ne diyor?

AK Parti'nin haca gidip dönünce türbana giren kadın milletvekilleri Meclis'e nasıl gidecek? Türbanla ilgili aldıkları karar.

Abone ol

Haca gittikten sonra türbana giren AK Parti'nin kadın vekilleri yaşananlar için ne diyor? Yarın Meclise türbanla gelmekte kararlı olan kadın vekiller şunları söylediler;

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak : "Geçen yıl hac görevinden döndükten sonra da uygulama noktasında keşke dedim ama bunu hayata geçirecek ortam müsait olmadığından böyle bir girişimde bulunamıyorsunuz. Ancak bu sene nasip oldu, ortam uygundu. Demokratikleşme paketiyle birlikte kamuda bir sıkıntı kalmadı. İnancımız gereği ve kendimizi böyle çok daha rahat, çok daha özgür hissedeceğimiz için, inandığımız gibi yaşamak konusunda bu özgürlüğe sahip olduğumuz için bu şekilde devam etme kararı aldık. Bu bizim anayasal hakkımız. Önünde hiçbir engel olmayan en doğal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız."

nurcan-dalbudak-türbanli.jpg

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar: Bundan sonra Meclis çalışmalarına başörtüsü ile katılacağını belirterek, "Hac'da söz verdik, tövbe ettik, sözümüzü yerine getiriyoruz. Orada bizi tekrar formatlıyorlar. Geçmişi hatırlamıyorsun, silmişsin, bitmiş" dedi.

AK Parti'li Kaçar, üzerindeki kıyafetin yeni olmadığını, her zaman Meclis'te giydiği kıyafeti olduğunu belirterek, (başörtüsünü göstererek) "Bu boynuma taktığım fularımdı, bunu aldım başıma taktım. Ama bunu başıma takarak bütün oldum. O maneviyatı, gücü hissediyorum, eksiğim oymuş benim, tamamlandığımı hissediyorum, çok mutluyum. Ancak ben bu eksikliğimi daha önce bilmiyormuşum, farkında değilmişim" diye konuştu.

sevde-beyazit-kaçar-türbanli.jpg
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı : Meclis'e başörtüsü ile girme kararına ilişkin, "Hac ziyaretim sırasında o manevi atmosferi aldıktan sonra, Peygamberlerimizin izini orada gördükten, Hz. Muhammed'in evinin hemen kenarında namaz kılma fırsatı bulduktan ve Allah'ın 'evim' dediği mekanı ziyaret ettikten sonra, başörtüsünü çıkarmak benim için gerçekten çok ağır olacaktı. Türkiye'ye döndükten sonra gerek Meclis'teki şartlar olsun, gerek mevzuat olsun, gerek iç tüzük olsun herhangi bir sıkıntı olmadığını düşündük ve bu şekilde irademizi ortaya koyduk. Bundan sonra da inşallah Meclis çalışmalarına başörtülü şekilde devam etmeye karar verdik." dedi.

gülay-samanci-türbanli.jpg