BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,66
ALTIN 2.390,53
HABER /  DÜNYA

Siviller bölgeden ayrılıyor

Suriye’de başkent Şam’ın kuşatma altındaki Muadhamiye semtindeki binlerce sivilin gıda sıkıntısı nedeniyle bölgeden ayrılmasına izin verildi...

Abone ol

Suriye’de başkent Şam’ın kuşatma altındaki Muadhamiye semtindeki binlerce sivilin gıda sıkıntısı nedeniyle bölgeden ayrılmasına izin verildi.
Bir süredir gıda stoğunun tükendiği bölgede, semt sakinleri açlıktan kurtarılmayı bekliyordu. Hükümet güçlerinin kuşatmayı gevşetmesiyle siviller bölgeyi boşaltmaya başladı.
Mart’tan bu yana kuşatma altında olan Muadhamiye’den insanların gruplar halinde ayrıldığı belirtiliyor. Suriye ordusu daha önceki açıklamasında, Şam’ın isyancıların denetiminde olan semtlerinin teslim olmadıkları takdirde karşılarında açlık seçeneği olduğunu söylemişti.
Şam’ın Yermuk, doğu Guta ve Muadhamiye semtleri aylardır rejim kuşatması altında bulunuyor. Bölgede durum fazlasıyla kötüleşmiş, müftülük kedi, köpek ve eşek yenebileceğine dair fetva yayınlamıştı.
Birleşmiş Milletler ve diğer yardım kuruluşları aylardır bölgeye acil yardım çağrısında bulunuyordu. Bölge sakini bir kadın, "Dokuz aydır ekmek yüzü görmedik. Ot ve yaprak yiyorduk" diye konuştu.
(İHA)